Μένουμε Σπίτι- Βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα

Τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των θαλασσαιμικών των οποίων η υγεία εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος.

Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ) ήδη υπάρχει μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας και αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Ως εκ τούτου υπάρχει άμεση ανάγκη λήψης μέτρων τα οποία να αφορούν στην επάρκεια αίματος, ώστε να μην κινδυνέψουν συμπολίτες μας.
Πρέπει να επισημανθεί ότι όλες οι Αιμοδοσίες είναι ασφαλείς για τους αιμοδότες, καθώς οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε ξεχωριστές πτέρυγες των Νοσοκομείων, γεγονός που διασφαλίζει την υγεία των αιμοδοτών.
Τέλος, αυτό το διάστημα πολλοί Δήμοι και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α. www.ekea.gr Παράλληλα υυπάρχει σταθερή αίθουσα αποκλειστικά για αιμοληψίες που διαθέτει για αυτό το σκοπό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας Ε.ΚΕ.Α., στην Λεωφόρο Θηβών 314, στο Αιγάλεω και με ώρες λειτουργίας Δευτέρα ως Παρασκευή 15.00 - 20.00μμ (τηλ.2105697986).

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή