Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

13/07/2020

Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ επεισόδιο 25: στις κατασκηνώσεις των παιδιών με αναπηρία!

Κατασκηνώσεις παιδιών με αναπηρία, παραλίες Ρεθύμνου: άκρως δροσερό το επεισόδιο των "Νέων της ΕΣΑμεΑ" που προβλήθηκε στις 11/7 στο κανάλι της Βουλής!

 

13/07/2020

Ζητά να δοθούν ειδικές άδειες λόγω COVID-19

Επείγουσα επιστολή απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στα αρμόδια υπουργεία, υποστηρίζοντας ότι, όπως η Πολιτεία προνόησε και πήρε άμεσα μέτρα τον Μάρτιο, έτσι και τώρα χωρίς καθυστέρηση πρέπει να βγει υπουργική απόφαση με την οποία, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα άτομα που βρίσκονται σε βαριά ανοσοκαταστολή (για παράδειγμα, μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαιρόμενοι, καρκινοπαθείς υπό θεραπεία κλπ.) θα μπορούν να εργαστούν είτε back office, είτε από το σπίτι μέσω τηλε- εργασίας είτε να κάνουν χρήση ειδικής άδειας λόγω covid-19.

 

10/07/2020

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας

Νέα επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει αναφορικά με την ασφαλή διέλευση των ατόμων με αναπηρία από το κέντρο της Αθήνας. Προηγήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΕΣΑμεΑ με τους αντιδημάρχους Α. Έβερτ-Αλβέρτη και Φ. Αξιώτη στις 25.06.2020, οι παρατηρήσεις των κατεξοχήν ενδιαφερόμενων οργανώσεων μελών της ΕΣΑμεΑ, καθώς και μία δεύτερη αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες της Συνομοσπονδίας.

10/07/2020

Υπουργική Απόφαση για προσβασιμότητα κτιρίων- αυθαίρετα όσα δεν προσαρμοστούν

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, εκδόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η υπουργική απόφαση με τις τεχνικές Οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα. Η υπουργική απόφαση είναι αποτέλεσμα της ενεργής συνεργασίας της ΕΣΑμεΑ με το υπουργείο και την Επιτροπή Προσβασιμότητας, καθώς η ΕΣΑμεΑ -ανελλιπώς από τη σύσταση αυτής- εκπροσωπείται στην Επιτροπή Προσβασιμότητας του υπουργείου που επεξεργάστηκε τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.

08/07/2020

Το υπ. Παιδείας κωφεύει στην αγωνία εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις

Δεκάδες διαμαρτυρίες, από ολόκληρη την Ελλάδα, λαμβάνει η ΕΣΑμεΑ, από διάφορους συλλόγους, εκπαιδευτικούς φορείς, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και από εκπαιδευτικούς που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι, από τη διαπίστωση ότι λόγω της χαμηλής μοριοδότησης που λαμβάνουν με το νέο σύστημα προσλήψεων, δεν μπορούν να διοριστούν κοντά στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

08/07/2020

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με τον Διοικητή ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τον κ. Σ. Πρωτοψάλτη, Διοικητή Ο.Α.Ε.Δ. είχε την Τετάρτη 8 Ιουλίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ι. Βαρδακαστάνη και τα στελέχη της ΕΣΑμεΑ Δ. Λογαρά και Ευ. Καλλιμάνη. Στον κ. Πρωτοψάλτη η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις της και εξέθεσε τα κυριότερα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

07/07/2020

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση, την ηγεσία του υπουργείου και στελέχη του ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ, είχε την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2020 αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τα μέλη της Ε.Γ. Χρήστο Κουκουβίνη και Δημήτρη Σηφάκη και το στέλεχος της ΕΣΑμεΑ Χριστίνα Σαμαρά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, τα οποία υποβλήθηκαν με υπόμνημα, προκειμένου να εξεταστούν ενόψει κατάρτισης σχετικού σχεδίου νόμου.

 

European Disability Forum

Ensuring the rights of victims with disabilities

The European Commission published a EU Strategy for victims’ rights for the next five years (2020-2025) in June. EU laws on victims’ rights adopted in the past were not well respected by EU countries. It is still very difficult for victims of crime all over Europe to claim their rights due to lack of information, support and protection.

International Disability Alliance

Panel Discussion on the Rights of Persons with Disabilities in the Context of Climate Change

On Wednesday, July 8th, the Panel Discussion on the Rights of Persons with Disabilities in the Context of Climate Change took place as a part of the 44th session of the Human Rights Council in the United Nations Office at Geneva.

HLPF 2020 side-event blog-post: "Will the SDGs Still be Relevant after the Pandemic for persons with disabilities?"

On 8 July, the Stakeholder Group of Persons with Disabilities held its official side event at the 2020 High-level Political Forum.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis