Ευχές για Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στέλνει σε όλους τις θερμότερες ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος 2021. Το Γραφείο Τύπου θα απουσιάσει για λίγες ημέρες, η ΕΣΑμεΑ όμως και ειδικά η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» θα λειτουργεί κανονικά στις ίδιες ώρες στο 2109949837, εκτός των αργιών.

Παρατίθεται το φετινό μήνυμα από τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη σε βίντεο με διερμηνεία στη νοηματική και σε γραπτό κείμενο.
Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά!
https://youtu.be/HFDwwQ-DBBA 
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,
Σε λίγες ημέρες το 2020 ολοκληρώνει τη διαδρομή του. Μια χρονιά γεμάτη ανασφάλεια, φόβο, αβεβαιότητα, συναισθήματα που νομίζω τα έχουμε νοιώσει όλοι μας. Με το λυκόφως του 2020 έρχεται το γλυκό λυκαυγές του 2021. Υπόσχεται να είναι η χρονιά της απελευθέρωσης από την πανδημία. Αυτό για να γίνει θα πρέπει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Και να πάρουμε την απόφαση να συμμετέχουμε και ατομικά και συλλογικά και αποφασιστικά στον εμβολιασμό.
Το 2020 βρήκε το αναπηρικό κίνημα στην πρώτη γραμμή. Από την πρώτη μέρα της πανδημίας δώσαμε τη μάχη να προστατέψουμε τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δώσαμε μάχη για τις υπηρεσίες, τις δομές, την υγεία. Δύσκολη χρονιά΄, δοκιμαστήκαμε όλοι μας. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας αλληλεγγύη στις οικογένειες που έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο και που χάνουν κάθε μέρα, λόγω κορωνοϊού, και που οι πιο πολλοί από αυτούς ήταν άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες της πρώτης γραμμής, στο υγειονομικό προσωπικό, στους γιατρούς του ΕΣΥ, που δίνουν τη μάχη για να μας προστατέψουν από τον ιό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία αλλάζει δραματικά τον τρόπο που οργανώνονται οι κοινωνίες και οι οικονομίες, ο τρόπος που ζούμε. Και δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία, ότι για να είμαστε παρών και την επόμενη μέρα με λογισμό και γνώση, πρέπει με αποφασιστικότητα να εργαστούμε για να μη μείνουμε εκτός. Συνεχίζουμε αταλάντευτα για τη προστασία των δικαιωμάτων, για τη διασφάλιση συνθήκων διαβίωσης όπως πρέπει για όσους ζουν στη χώρα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους.
Σας εύχομαι εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ και του προσωπικού της «Χρόνια Πολλά», με υγεία, δύναμη, αλληλεγγύη. Μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς, για να είμαστε πρωταγωνιστές των αγώνων για τα δικαιώματά μας για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από το νέο αποκλεισμό και τη νέα φτώχεια.
Το 2021 να μας βρει δυνατούς στην πρώτη γραμμή.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή