Πένθος στην αναπηρική οικογένεια - Καλό ταξίδι Γιώργο Φουντουλάκη

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, όλες οι οργανώσεις της και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να στείλουν το τελευταίο αντίο στον επί πολλά χρόνια πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργο Φουντουλάκη, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του

Ο Γιώργος Φουντουλάκης υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του παραολυμπιακού κινήματος. Συνέβαλλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξή και τη διάδοση του κινήματος όσο και στην ευρεία αναγνώρισή του από την κοινωνία. Αφιέρωσε τη ζωή του του στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία και η δράση του για τη διάδοση του παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα ήταν τεράστια. Για τη δράση του αυτή, τιμήθηκε με το παράσημο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (Paralympic Order) για την προσφορά του στο διεθνές παραολυμπιακό κίνημα, από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας και πολλούς άλλους φορείς του αθλητισμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ήταν αρχηγός των ελληνικών αποστολών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα 2004, το Λονδίνο 2012 και το Ρίο 2016, ενώ ήταν υπαρχηγός στους Αγώνες του Σίδνεϊ.
Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Ναζελί και την κόρη του Φαίδρα.
Καλό σου ταξίδι, φίλε και συναγωνιστή Γιώργο.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή