Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών 2021

Η 18η Απριλίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών, από το 2007, όπως αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο, και είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των ασθενών, όπως έχουν οριστεί στη Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Η ΕΣΑμεΑ συντάσσεται με το EPF(European Patients Network), του οποίου είναι μέλος, υποστηρίζοντας τις συνεχείς προσπάθειες του Active Citizenship Network για τη θεσμοθέτηση της Ημέρας για τα Δικαιώματα των Ασθενών και της συνάντησης του Active Citizenship Network στις Βρυξέλλες στις 12 Μαΐου.
Ταυτόχρονα, αφιερώνει αυτή την Ευρωπαϊκή Ημέρα, όπως και τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στα χιλιάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις που έχασαν τη ζωή τους στα ιδρύματα ανά τον κόσμο, ως πρώτα θύματα της πανδημίας COVID-19. Τα συστήματα υγείας επλήγησαν από τον ιό σε όλο τον πλανήτη, αλλά ο αντίκτυπός τους έπληξε περισσότερο τις κοινότητες που ήταν ήδη ευάλωτες: χώρες που βρίσκονται ήδη σε οικονομική κρίση ή πολεμικές διαμάχες, άτομα με χρόνιες παθήσεις και άτομα που διαβιούν σε ιδρύματα, εκτός κοινότητας. Αναμφίβολα η πανδημία ανέδειξε με τον σκληρότερο τρόπο τις διακρίσεις, τη φτώχεια και τους αποκλεισμούς που υφίστανται.
Η ΕΣΑμεΑ πάλεψε και συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα σύστημα υγείας δίκαιο, που θα διασφαλίζει την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας, τα δικαιώματα των ληπτών τους και θα διέπεται από διαφάνεια και λογοδοσία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών 2021
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis