Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Οι προκλήσεις της πανδημίας

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας και εορτάζεται κάθε χρονιά, ενώ αποτελεί για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο μία ξεχωριστή μέρα εορτασμού και απολογισμού.

thalassaΓια την 30χρονη Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, για τους 25 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας μας, αλλά και για τους 5.000 πάσχοντες και τις οικογένειες τους, φέτος η 8η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα αφύπνισης, ευαισθητοποίησης, δράσης και έναρξης νέων αγώνων διεκδίκησης, αλλά πρωτίστως είναι μια μέρα απολογισμού, των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την περίοδο της πανδημίας. Οι τεράστιες ελλείψεις σε αίμα οδήγησαν σε πρωτόγνωρα περιστατικά που δεν θέλουμε να δούμε ποτέ ξανά.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών επέλεξε για το 2021 το θέμα: «Αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα των θαλασσαιμικών», ώστε να επισημάνει τις πολλές και πολύπλευρες ανάγκες των ατόμων με θαλασσαιμία οι οποίες, σε συνδυασμό με τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας COVID-19, έχουν επιδεινώσει περαιτέρω τις ανισότητες στην υγεία που πλήττουν την παγκόσμια θαλασσαιμία κοινότητα.

Πράγματι, δημοσιευμένα στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Ομοσπονδία φανερώνουν ότι στις περισσότερες χώρες όπου υπάρχει θαλασσαιμία, οι ασθενείς με β-θαλασσαιμία δεν φτάνουν ή ξεπερνούν την ηλικία των 20 ετών, ενώ λιγότερο από το 20% των ασθενών με τη νόσο παγκοσμίως λαμβάνουν κατάλληλη και έγκαιρη αγωγή.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Θαλασσαιμίας είναι όμως και μια υπενθύμιση για τους αγώνες των θαλασσαιμικών σε όλα τα επίπεδα διεκδίκησης για καλύτερη ιατρική περίθαλψη, προάσπισης των δικαιωμάτων τους και αναγνώρισης αυτών ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Τα άτομα με θαλασσαιμία αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και πιστεύουν στο ανθρωπιστικό κίνημα αλληλεγγύης, που σήμερα πιο πολύ από ποτέ, μεγαλώνει με όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσέρχονται και αιμοδοτούν χαρίζοντας ζωή!

Η ΕΣΑμεΑ θα συμμετάσχει στη διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου – Λασιθίου, που γίνεται και υπό την αιγίδα της, το Σάββατο 8 Μαΐου, μέσω του μέλους του ΓΣ της Βασίλη Κούτσιανο. Εδώ μπορείτε να πατήσετε ώστε να συνδεθείτε στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Το αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Οι προκλήσεις της πανδημίας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis