Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Ε.Σ.Α.μεΑ.: 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), και αποτελεί για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο μία ξεχωριστή μέρα εορτασμού και απολογισμού.

Στόχος της καθιέρωσης της ημέρας αυτής είναι η ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θαλασσαιμικοί.

Όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα από τις οργανώσεις των πασχόντων από Θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) υπάρχει ανάγκη για τακτικές μεταγγίσεις αίματος ώστε να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα η αιμοσφαιρίνη του οργανισμού τους, γι' αυτό και η προσφορά αίματος από τους Εθελοντές Αιμοδότες θεωρείται ανεκτίμητη.

Για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, τους 25 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας μας, αλλά και για τους 4.000 πάσχοντες και τις οικογένειες τους η 8η Μαΐου, η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, αποτελεί ημέρα αναφοράς, αγάπης και τιμής σε όλους τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία, τις δυνατότητες τους και την προσφορά τους στην κοινωνία, στους αγώνες για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την προσπάθεια για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Σήμερα, λοιπόν, η Ε.Ο.ΘΑ με αφορμή αυτή την σημαντική ημέρα, βροντοφωνάζει πως είναι εδώ, οι 4.000 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία, διεκδικούν από όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύσεις στα πάγια αιτήματα της Ομοσπονδίας για επάρκεια αίματος, για καλύτερη υγεία, για την στήριξη της επιστημονικής κοινότητας και των μονάδων Μ.Α στα δημόσια νοσοκομεία, για την άμεση αύξηση του επιδόματος μας και την άμεση πρόσβαση στην εργασία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Ε.Σ.Α.μεΑ.: 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis