Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Συνέδριο «Τουρισμός & Άτομα με Αναπηρία: πρόκληση για την ελληνική οικονομία & κοινωνία»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) ως Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ», η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο: «Πρόσβαση στον Τουρισμό - Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής», διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel» (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 - αίθουσα «Μακεδονία Β» (ημιώροφος), Συνέδριο με θέμα: «Τουρισμός & Άτομα με Αναπηρία: πρόκληση για την ελληνική οικονομία & κοινωνία». Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή τόσο για την Ε.Σ.Α.μεΑ. όσο και για το σύνολο των Εταίρων της Α.Σ. «ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ» να συμμετάσχετε στο Συνέδριο και να παρακολουθήστε τις εργασίες του. 
Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο «Τουρισμός για Όλους» ή «Προσβάσιμος Τουρισμός» τόσο για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία (είτε ως εργαζομένων είτε ως πελατών) όσο και για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την κατάκτηση νέων ομάδων πελατών. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί μια πρώτη ουσιαστική επαφή των βασικών εμπλεκόμενων ώστε να αναδειχθούν οι υφιστάμενες αδυναμίες και ανάγκες και να τεθούν οι βάσεις εθνικού σχεδιασμού για την προώθηση του «Τουρισμού για Όλους» εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου των Ευρωπαϊκών Επενδυτικών και Διαρθρωτικών Ταμείων 2014 - 2020. 
Είναι πλέον γνωστό ότι οι ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρία που ανέρχονται σε 80.000.000 περίπου, όσο και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών (με ανάγκες παρόμοιες με αυτές των ατόμων με αναπηρία) αποτελούν δύο αναδυόμενες ομάδες - στόχους με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που οι ευρωπαϊκές αγορές ήδη διεκδικούν. 
 
Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Δράσης 18 της Πράξης «Πρόσβαση στον Τουρισμό - Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. 
 
Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε την επισυναπτόμενη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής στον αριθμό Φαξ: 210 52 38 967 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την 13η Ιουνίου 2014 και ώρα 13:00. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο τηλέφωνο 210 9949837 (Πρόσωπο επικοινωνίας: κα Τάνια Κατσάνη). 
 
Το Τελικό Πρόγραμμα θα σας δοθεί κατά την εγγραφή σας στο Συνέδριο.
 
Με εκτίμηση,
 
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας 
 
Ι. Βαρδακαστάνης  Χρ. Νάστας

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Συνέδριο «Τουρισμός & Άτομα με Αναπηρία: πρόκληση για την ελληνική οικονομία & κοινωνία»
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis