1 εκ. υπογραφές για την αναπηρία

Στις 4 Οκτωβρίου 2007, μια μαζική και εορταστική υπαίθρια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο Rond Point Schuman. Περισσότερα από 2.000 άτομα παρακολούθησαν αυτή την εορταστική, πολυπολιτισμική και πολύχρωμη εκδήλωση για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Εκεί βρέθηκαν αντιπροσωπείες των ατόμων με αναπηρία από 30 ευρωπαϊκές χώρες , ακούστηκαν πολιτικές ομιλίες και πραγματοποιήθηκαν πολλές μουσικές παραστάσεις. Δίπλα στο βήμα, ένα φορτηγό περιείχε κιβώτια με περισσότερες από 1.200.000 υπογραφές έτοιμες να παραδοθούν στους ηγέτες της ΕΕ. Χιλιάδες μπαλόνια απελευθερώθηκαν με το σύνθημα της εκστρατείας: ΔΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. Οι βελγικές αρχές, καλλιτέχνες, μέλη ΜΚΟ, και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρακολούθησαν την εκδήλωση για την υποστήριξη της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ. Ο Hans- Gert Pöttering, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες, καθώς και η Margot Wälstrom, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στους οποίους παραδόθηκαν οι υπογραφές.

Η συνάντηση ήταν μια επιτυχία. Δυστυχώς, την τελευταία στιγμή, ο José Manuel Barroso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφάσισε να μην συμμετάσχει. Και δεν μπόρεσε να δόσει στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης κάποια εξήγηση.

 
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας www.1million4disability.eu
 
ΔΡΟΎΜΕ ΣΉΜΕΡΑ ΓΙΑ ΈΝΑ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΎΡΙΟ. 1.364.984 υπογραφές!

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή