Παρατηρητήριο της Κρίσης

Η οικονομική κρίση στην ΕΕ έχει καταστροφικές συνέπειες για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δομές της κοινωνίας μας, όπως τις γνωρίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Παρά το γεγονός ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη 2020» θεωρεί την κοινωνική ενσωμάτωση 1 από τους 3 πυλώνες για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, έχει καταγγελθεί ότι οι τρέχουσες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη και την ΕΕ μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των ατόμων που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ευρώπη.

Το Παρατηρητήριο EDF σχετικά με τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης.

Αυτό παρακολουθεί, μέσω της συλλογής των κατάλληλων παραδειγμάτων από τα μέλη του EDF, τα μέτρα που λαμβάνονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επικοινωνία με το EDF: Simona Giarratano | T +32 503 12 27 |  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Παρατηρητήριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Φορούμ.

What is the Observatory on the impact of the crisis - Answer the crisis' survey by clicking here - Get involved

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή