Προσβασιμότητα Ιστού

«Προσβασιμότητα Ιστού» νοείται μια ιστοσελίδα ή μια υπηρεσία Ιστού (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σχεδιασμένα για φορητές συσκευές ή / και χρήσεις), η οποία είναι εύκολο να περιηγηθεί, να πλοηγηθεί, να γίνει κατανοητή, να λειτουργηθεί, και να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, ανεξάρτητα και με αξιοπρέπεια από ένα άτομο με αναπηρία σε όλες τις συνθήκες (συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης).

Αυτό δεν αποκλείει τη χρήση βοηθητικών συσκευών ή βοηθητικών και εναλλακτικών μέσων για την επίτευξη της προσβασιμότητας για ειδικές ομάδες ατόμων με αναπηρία, όταν αυτό είναι απαραίτητο .

Οι νέες υπηρεσίες ΤΠΕ και οι συσκευές για την πρόσβαση στο διαδίκτυο αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς: για παράδειγμα , πρόσφατα, εφαρμογές σε κινητές συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, η Προσβασιμότητα Ιστού αναφέρεται επίσης στην προσβασιμότητα οποιασδήποτε τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την πλοήγηση στο διαδίκτυο με απώτερο στόχο την παροχή πληροφοριών και την επικοινωνία με τα άτομα με αναπηρία, σε ισότιμη βάση με τον γενικό πληθυσμό.  

Επικοινωνία:  Alejandro Moledo | EDF ,  Υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας | +32 2 282 46 05 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρωτοβουλία Προσβασιμότητα Ιστού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Φορούμ.

What do we mean by Access to Websites - Why is it essential - What we want - Key Documents 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή