Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2955

Κινητοποίηση για την Ειδική Εκπαίδευση την Τρίτη 2/9 στο υπ. Παιδείας

Κάλεσμα ΕΣΑμεΑ στο αναπηρικό και εκπαιδευτικό κίνημα - Τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών με αναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτα- Υπόμνημα στον Α. Λοβέρδο

Υπόμνημα με αναλυτικές προτάσεις απέστειλε σήμερα Τετάρτη 27 Αυγούστου η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενόψει της κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας για την Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Διαπιστώνεται ότι αντί για στοχευμένες δράσεις που θα οδηγούσαν στην εξάλειψη των χρόνιων προβλημάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης, το υπουργείο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία, οι οποίοι θα φοιτήσουν σε σχολεία άδεια από εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η κατάργηση του Πίνακα Α΄ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών με αναπηρία σε συνδυασμό με την αθέτηση συμφωνίας με τον προηγούμενο υπουργό αλλά και με τον παρόντα υφυπουργό κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο για την άμεση ψήφιση διάταξης για την κατά προτεραιότητα ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, οδηγεί σε οικονομική απόγνωση τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Μαύρα τα μαντάτα και για τη φετινή σχολική χρονιά.

Το αναπηρικό κίνημα και ο χώρος της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία έχουν χορτάσει από υποσχέσεις που συνήθως αποδεικνύονται κούφιες.

Το αναπηρικό κίνημα δεν ζητά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που ορίζει η εθνική νομοθεσία και η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, για να εφαρμοστεί και μην μείνει, ως είθισται, κενή περιεχομένου.

Είναι θέματα που αφορούν την παρούσα και μελλοντική ζωή παιδιών και νέων ανθρώπων. Είναι θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινωνική και οικονομική ζωή των ατόμων με αναπηρία ως μαθητών, ως γονιών και ως εκπαιδευτικών.

Για αυτούς του λόγους το αναπηρικό κίνημα θα είναι έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 αναμένοντας άμεση συνάντηση με τον υπουργό και συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν θα μείνουν κούφιες υποσχέσεις.

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ αναλυτικά στο υπόμνημα που επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Κινητοποίηση για την Ειδική Εκπαίδευση την Τρίτη 2/9 στο υπ. Παιδείας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis