Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 3765

""Για το μέλλον των εργαζομένων ΑμεΑ της ΔΕΥΑΙ" "

Με επιστολή της στον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Ιωαννίνων η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει για το ζήτημα της εργασίας ατόμων με αναπηρία στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΥΑΙ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννίνων προέβη σε μια απόφαση, μέσω της οποίας θα παραμείνουν στην εργασία τους 25 άτομα με αναπηρία που έχουν εργαστεί επί τέσσερα έτη μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, γνωστά ως 3+1, και των οποίων η σύμβαση μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος έληξε αυτές τις ημέρες. Η απόφαση θα μπορούσε να θεωρηθεί άκρως θετική εάν το ίδιο συνέβαινε για άλλους 40 εργαζόμενους που είναι άτομα με αναπηρία και είχαν προσληφθεί μέσω του ίδιου προγράμματος, προσφέροντας επί 4 συναπτά την εργασία τους στο ίδιο αντικείμενο.

Το μοναδικό κριτήριο για αυτές τις δύο αντίθετες αποφάσεις ήταν το ποσοστό αναπηρίας των εργαζομένων. Όμως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με τα οποία προσλήφθηκαν εξαρχής οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούσαν κίνητρο προς τους εργοδότες για την πρόσληψη των ατόμων με αναπηρία με την προοπτική της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους μετά τη λήψη των προγραμμάτων. Άλλωστε κανένας εργαζόμενος με αναπηρία ή όχι δεν προσλαμβάνεται με την προοπτική της απόλυσης.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας ανανεώνονται μόνο οι συμβάσεις των εργαζομένων ΑμεΑ που το ποσοστό αναπηρίας τους ανέρχεται στο 67% και άνω, αγνοούνται οι ανάγκες των εργαζομένων που το ποσοστό αναπηρίας τους είναι κάτω του 67%, παρόλο που το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία εντάσσει στις ρυθμίσεις του τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Η ΕΣΑμεΑ αναμένει την εξεύρεση άμεσης και δόκιμης λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο 40 εργαζόμενοι με αναπηρία που εργάζονται 4 χρόνια στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ιωαννίνων.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Για το μέλλον των εργαζομένων ΑμεΑ της ΔΕΥΑΙ" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis