Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 4054

""Αποκλεισμός των ατόμων με ψυχική αναπηρία, ΟΑΕΔ επιτρέποντος" "

Την «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ατόμων με αναπηρία από τον ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2014 - 2015 στηλιτεύει η ΕΣΑμεΑ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται το αμίμητο: «Στα προγράμματα δε δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια».

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υφίσταται τέτοιου είδους αποκλεισμοί στην εποχή μας και να αγνοείται ο λόγος των ίδιων των ατόμων με ψυχική αναπηρία! Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει και να προωθεί το δικαίωμα στην εργασία και να λαμβάνει κατάλληλα μέτρα προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και σε επαγγελματική κατάρτιση και συνεχή εκπαίδευση.

Τέλος, η μη συμπερίληψη των ατόμων της συγκεκριμένης κατηγορίας αναπηρίας στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, συνιστά διακριτική και άνιση μεταχείριση, σύμφωνα και με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2000/78/ΕΚ για τη Διαμόρφωση Γενικού Πλαισίου Ίσης Μεταχείρισης στην Εργασία και στην Απασχόληση, όπως αυτή ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με την ψήφιση του Ν. 3304/2005 που αναφέρεται στην τήρηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας στην απασχόληση.

Τέτοιου είδους αποφάσεις από τις οποίες αποκλείονται συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας αποτελούν όνειδος για τη χώρα μας και παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού. Η άμεση απόσυρση και αντικατάσταση της εν λόγω πρόσκλησης είναι εκ των ουκ άνευ.

Η επιστολή προς τον ΟΑΕΔ επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Αποκλεισμός των ατόμων με ψυχική αναπηρία, ΟΑΕΔ επιτρέποντος" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis