Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1471

Η Πορτογαλική Προεδρία της Ε.Ε. ξεκινά με την αναπηρία στην κορυφή της ατζέντας

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκαν στη Λισσαβόνα για να συζητήσουν τις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης συμμετείχε στην εξαμηνιαία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ, που έλαβε χώρα στη Λισσαβόνα στις 7 και 8 Ιουλίου 2007, προκειμένου να οριστούν οι βασικές προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος. Τη συνάντηση φιλοξένησε η Πορτογαλική Προεδρία, η οποία θέτει τα ζητήματα της αναπηρίας, στην κορυφή της ατζέντας των δράσεών της για μια ακόμα φορά.

«Οι ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία είναι από τις προτεραιότητες της Πορτογαλικής Προεδρίας. Ελπίζουμε να αφήσουμε ένα ισχυρό σημάδι κατά τη διάρκεια αυτής της Προεδρίας, όπως έχουμε κάνει και στις δύο προηγούμενες, και να προωθήσουμε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με επίκεντρο την ισότητα των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων», δήλωσε το Σάββατο 7 Ιουλίου ο κ. Rui Daniel εκ μέρους του Υπουργού Απασχόλησης της Πορτογαλίας, κατά την έναρξη της Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία στη Λισσαβόνα.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, ο κ. Rui Daniel υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Πορτογαλικής Προεδρίας για τη συμπερίληψη των ζητημάτων της αναπηρίας στην ευρεία συζήτηση για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2007. Επιπλέον, υπενθύμισε τον ενεργό ρόλο της κυβέρνησης της Πορτογαλίας κατά τη διαπραγμάτευση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και εξέφρασε την πεποίθηση για την άμεση επικύρωσή της.

Το μέλος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Joel Hasse Ferreira, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει δράσεις για την εξάλειψη κάθε είδους διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος των ατόμων με αναπηρία. “Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή οικονομική δικαιολογία που θα μας εμποδίσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενθαρρύνει όλα τα κράτη – μέλη να υιοθετήσουν μέτρα υπέρ των ίσων συνθηκών για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, με ή χωρίς αναπηρία”.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης τόνισε τη σημασία του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο γιορτάζουμε τη 10η επέτειο του άρθρου 13 κατά των διακρίσεων της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, αλλά και το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για Όλους. “Φέτος γιορτάζουμε και τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Φόρουμ, αλλά και την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε ενεργά τη θέσπιση ευρείας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από κάθε είδους διάκριση, συγκεντρώνοντας 1 εκατομμύριο υπογραφές υπέρ αυτού του σκοπού. Το Φόρουμ έχει μάθει να πετυχαίνει. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει”.

Ο κ. Βαρδακαστάνης συνεχάρη την κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την αφοσίωσή της στα θέματα της αναπηρίας και επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης στενής συνεργασίας με τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος. “Το Φόρουμ είναι η μόνη φωνή των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη. Είμαστε ταγμένοι στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό για το Φόρουμ να βρίσκεται σήμερα στη Λισσαβόνα, όχι μόνο για τη δημιουργία και ανάπτυξη επαφών με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας που έχει την Προεδρία της Ε.Ε., αλλά για την υποστήριξη του σημαντικού ρόλου του εθνικού αναπηρικού κινήματος της Πορτογαλίας”.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η Πορτογαλική Προεδρία της Ε.Ε. ξεκινά με την αναπηρία στην κορυφή της ατζέντας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis