Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 327

Ημερίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα άτομα με αναπηρία

Ξενοδοχείο Athens Imperial, 8 Φεβρουαρίου 2007

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συν-διοργάνωσαν Ημερίδα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007 στο Ξενοδοχείο Athens Imperial με θέμα «Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007–2013 ως εργαλείο για την προώθηση της εξίσωσης των ευκαιριών και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία».

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κων/νος Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης κ. Δημήτρης Κοντός και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Στην Ημερίδα, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις τόσο της Ε.Σ.Α.μεΑ., όσο και των φορέων κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 αναφορικά με τους τρόπους οριζόντιας ενσωμάτωσης της αρχής της μη διάκρισης και του κριτηρίου της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε αυτά, όπως προβλέπεται από το Γενικό Κανονισμό των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέραν της οριζόντιας ένταξης της διάστασης της αναπηρίας στα Επιχειρησιακά Προγράμματα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που θα απευθύνονται αποκλειστικά στα άτομα με αναπηρία.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δήλωσε: «Το ΕΣΠΑ 2007-2013 αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη ευκαιρία για τα άτομα με αναπηρία. Είναι υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας, βάσει του άρθρου 16 του νέου Γενικού Κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων, η ευκαιρία αυτή να μη χαθεί και ουσιαστικά να αποτελέσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία. Το εθνικό αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί γι’ αυτό μέχρι τέλους».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ημερίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα άτομα με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis