Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 217

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ και της Ε.Σ.Α.μεΑ. στη Συνάντηση Κορυφής για το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών

Βερολίνο, 30-31 Ιανουαρίου 2007

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης μίλησε στη Συνάντηση Κορυφής που διοργάνωσαν η Γερμανική προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών, η οποία έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2007.

Στην ομιλία του, ο κ. Βαρδακαστάνης έδωσε έμφαση στην ευρωπαϊκής εμβέλειας καμπάνια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο «1Million4Disability», της οποία την έναρξη κήρυξε επίσημα σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες στις 23 Ιανουαρίου 2007 και αποσκοπεί στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών από τις χώρες τις Ευρώπης, υπέρ μιας επαρκούς και αποτελεσματικής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας την ανάγκη ενεργού συμμετοχής όλων των κρατών της Ευρώπης, ώστε να γίνει πραγματικότητα το κατάλληλο νομοθετικό υπόβαθρο, που θα διασφαλίσει την προστασία των ατόμων με αναπηρία από κάθε μορφής διάκριση, αλλά και την προάσπιση των αναφαίρετων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, ώστε να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες.

«Η εκστρατεία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ορόσημο για τις ζωές περισσότερων από 50 εκατομμύρια ατόμων με αναπηρία σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε πλήρως ισότιμοι πολίτες και μέσω αυτής της εκστρατείας θ’ αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, για μια Ευρώπη χωρίς διακρίσεις», δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Φόρουμ επεσήμανε την ανάγκη εύρεσης και εφαρμογής αποτελεσματικών στρατηγικών για την εξάλειψη των στερεοτυπικών αντιλήψεων που οδηγούν στην προκατάληψη και τη βία και ορθώνουν μεγάλα εμπόδια στην προαγωγή των ομαλών σχέσεων μεταξύ όλων των κοινωνικών ομάδων ανεξαιρέτως, ενώ παράλληλα υπογράμμισε το ρόλο που μπορεί να παίξει τόσο η παιδεία, όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Οι στερεοτυπικές αντιλήψεις οδηγούν στην προκατάληψη, το φόβο και κατ’ επέκταση στην εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στη διαφορετικότητα, γιατί είναι μια πραγματικότητα, όπως και το γεγονός ότι η ανθρώπινες κοινωνίες δεν είναι ομοιογενείς. Και ο σεβασμός αυτός βασίζεται στα δικαιώματα, τα οποία η Ευρώπη των 27 πρέπει να προστατεύει. Τα άτομα με αναπηρία δεν χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση, αλλά σεβασμό και ίσες ευκαιρίες με κάθε άλλο πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ και της Ε.Σ.Α.μεΑ. στη Συνάντηση Κορυφής για το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis