Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1889

Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε σήμερα το Προεδρείο της Ε.Σ.Α.μεΑ., το οποίο παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική πολιτική ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκής αλλά και της Κατάρτισης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2007.

Το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας επεσήμανε στον κ. Γ. Παπανδρέου ότι η χώρα έχει ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία, με σημαντική αύξηση των πόρων που διατίθενται για αυτόν το σκοπό είτε από τον Προϋπολογισμό του Κράτους είτε από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στηρίξει την πρόταση της Συνομοσπονδίας για να δοθεί το επίδομα θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανακοίνωσε στο Προεδρείο της Ε.Σ.Α.μεΑ. ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει αναλάβει ήδη σχετική πρωτοβουλία για αυτό το θέμα.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να στηρίξει την πρόταση της Συνομοσπονδίας για τη θέσπιση εγγυημένου εισοδήματος αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία που είναι ανασφάλιστοι και ζουν με επίδομα 210 ευρώ το μήνα, για τους ομογενείς με αναπηρία και για τους μόνιμους μετανάστες με αναπηρία ίσον με το 20πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και εγγυημένο επίδομα για τα προαναφερθέντα άτομα 400 ευρώ το μήνα.

Αναμφισβήτητα, ο τομέας της πρόνοιας και ο τομέας της υγείας, που συνδέεται με τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, είναι από τους πλέον υποχρηματοδοτούμενους της κυβερνητικής πολιτικής. Η Συνομοσπονδία ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στηρίξει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Κυβέρνηση:

1. Αύξηση των κονδυλίων για τον Τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο οποίος αποτελεί τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο Τομέα της Κυβερνητικής Πολιτικής.

3. Πρόβλεψη κονδυλίων στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2007 για την πρόσληψη προσωπικού στους Δημόσιους Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας & Πρόνοιας και Υγείας.

4. Αύξηση της επιχορήγησης της Συνομοσπονδίας και των φορέων - μελών της, η οποία αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρότερη από ότι η FYROM παρέχει στις δικές της Αναπηρικές Οργανώσεις.

5. Πρόβλεψη κονδυλίου για τη λειτουργία του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ατόμων με Αναπηρία του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στα φορολογικά ζητήματα, η Συνομοσπονδία παρουσίασε τη διεκδίκησή της για ελάφρυνση των ατόμων με αναπηρία από την καταβολή φόρου εισοδήματος, κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές κλπ) και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (από αγοροπωλησίες ακινήτων και από την αγορά τεχνολογικών βοηθημάτων).

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Γ. Βαρδακαστάνης δήλωσε:
«Όλα τα κόμματα, όλοι οι αρμόδιοι φορείς της εξουσίας, οφείλουν να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του αναπηρικού κινήματος στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει το αυτονόητο: ίσους όρους διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γ. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο: 6937 157193


Ακολουθούν συνημμένες οι επιστολές στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Παπανδρέου
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis