Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1834

Επιτακτική η ανάγκη χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία – Επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. στον Πρωθυπουργό

Το επιτακτικό της ανάγκης χορήγησης επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία τόνισε για μια ακόμα φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα με αναπηρία, που στη χώρα μας αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού, πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα που τη συνοδεύουν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία αναγκάζεται να επιβιώσει με τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα και τις εξίσου χαμηλές συντάξεις.

Η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία, αποτελεί αναμφίβολα ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς συνιστά μια διόλου αμελητέα ένεση που θα απαλύνει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία, η οποία αν μη τι άλλο επιδεινώνεται και από τα επιπρόσθετα κόστη που απορρέουν από την αναπηρία αυτή καθαυτή.

Επίσης, τα άτομα με αναπηρία, λόγω της αναπηρίας τους ή της πάθησής τους, βιώνουν πιο έντονα τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη λόγο που επιβάλλει τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Είναι ξεκάθαρο ότι το επίδομα θέρμανσης είναι ουσιαστικά ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, συνθήκες ιδιαιτέρως δυσχερείς, αφού τα προβλήματα που επί σειρά ετών ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία παραμένουν στην πλειοψηφία τους ανεπίλυτα.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Επιτακτική η ανάγκη χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία – Επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. στον Πρωθυπουργό
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis