Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1848

Νέα Υόρκη, 25 Αυγούστου 2006: Ψηφίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Η διεθνής κοινότητα έκανε την υπέρβαση όσο αφορά στα θέματα των ατόμων με αναπηρία

Μετά από μακρά διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ των κρατών – μελών του Ο.Η.Ε. και αναπηρικών οργανώσεων, που διήρκησε 4 χρόνια, στις 25 Αυγούστου 2006 στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της 8ης Συνόδου της Ad Hoc Επιτροπής ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και ψηφίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, την οποία τελικώς θα εγκρίνει η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε..

Η Σύμβαση αποτελεί ουσιαστικά τη νομική δέσμευση των κρατών – μελών του Ο.Η.Ε. ότι η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία και θα πρέπει να διασφαλίζονται.

Η ψήφιση της νέας Διεθνούς Σύμβασης θέτει τα κράτη – μέλη του Ο.Η.Ε., μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, μπροστά σε νέες ευθύνες προκειμένου όσα η Σύμβαση περιέχει να τύχουν εφαρμογής σε εθνικό επίπεδο.

Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα εκπροσωπήθηκε σε όλες τις συνεδριάσεις της Ad Hoc Επιτροπής από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Γ. Βαρδακαστάνη, ο οποίος στις 26 Αυγούστου 2006 μίλησε σε κεντρική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης με θέμα: «Οι προσδοκίες και οι στόχοι του αναπηρικού κινήματος μετά την έγκριση της Σύμβασης».

Το περιεχόμενο της Σύμβασης θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα σε Συνέντευξη Τύπου που θα δώσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Νέα Υόρκη, 25 Αυγούστου 2006: Ψηφίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis