Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1858

""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης" "

Τον καθορισμό συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Καραμανλή ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους Κοινωνικούς Φορείς της χώρας εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με επιστολή της προς αυτόν.


Ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία, η Συνομοσπονδία εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία και διεκδικεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, τα οποία απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα. Επιπλέον, μετά την ψήφιση του Ν.2643/96, η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέχει επίσημα τη θέση του Κοινωνικού Εταίρου σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Γ. Βαρδακαστάνης δήλωσε:

«Δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού και αναμφίβολα ένα ζωτικό κομμάτι του, γι’ αυτό είναι αδήριτη η ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία, στην προσπάθειά τους να ζήσουν ισότιμα με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα πενιχρά επιδόματα είναι ζητήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν. Η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία πρέπει να προασπίζονται με κάθε τρόπο από όλους ανεξαιρέτως τους φορείς εξουσίας της χώρας. Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική η ανάγκη συνάντησης με τον Πρωθυπουργό ενόψει της Δ.Ε.Θ.».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis