Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη διασφάλιση της λειτουργίας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και των χώρων στέγασής τους" "

Την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αλλά και των χώρων στέγασής τους επεσήμανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με διαδοχικές επιστολές προς την Υπουργό Παιδείας κα. Μ. Γιαννάκου και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλο.

Αφορμή για την αντίδραση της Συνομοσπονδίας, η οποία από κοινού με τους φορείς – μέλη της έχει αγωνιστεί με σθένος για την ίδρυση και ομαλή λειτουργία των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, στάθηκε η προσπάθεια εκπαιδευτικών φορέων του Ν. Ρεθύμνης να στεγάσουν τμήμα ένταξης της γενικής εκπαίδευσης στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου, που αν μη τι άλλο σκοπό έχει την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στήριξης των ατόμων με αναπηρία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα που έφερε στο προσκήνιο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του Ν. Ρεθύμνης, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τέτοιου είδους προσπάθειες.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά εκτεταμένο και έχει τις ρίζες του στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, κυρίως λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσής τους με εξειδικευμένο προσωπικό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. τόνισε τον κίνδυνο «γκετοποίησης», αποκλεισμού και περιθωριοποίησης των ατόμων με αναπηρία, αφού τέτοιες προσπάθειες, όπως η στέγαση του τμήματος ένταξης στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, δεν ευνοούν την αλληλοαποδοχή των ατόμων με αναπηρία με το κοινωνικό σύνολο.

Για τους παραπάνω λόγους, η Συνομοσπονδία εξέφρασε, αφενός μεν στην Υπουργό Παιδείας το αίτημα για άμεσο σχεδιασμό μέτρων ουσιαστικής εκπαιδευτικής πολιτικής για τα άτομα μεν αναπηρία, αφετέρου δε στον Υφυπουργό Υγείας την ανάγκη για άμεση επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με εξειδικευμένο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη διασφάλιση της λειτουργίας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και των χώρων στέγασής τους" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis