Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

Η χώρα έχει ανάγκη αύξησης των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια, η χώρα δεν έχει ανάγκη τους αγροφύλακες

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από αγροφύλακες!
Η πρόσληψη 4000 αγροφυλάκων και το ειδικό μισθολόγιο που συμφώνησε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας δεν εξασφαλίζει ένα κράτος πραγματικά κοινωνικό.

Στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της πρόνοιας και της υγείας, η Κυβέρνηση επικαλείται δημοσιονομικά προβλήματα ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώνει την πρόσληψη 4000 αγροφυλάκων και ειδικό μισθολόγιο που θα δώσει μια νέα ώθηση στην οικονομία της υπαίθρου.

Το πραγματικό τοπίο στην Περιφέρεια της χώρας παρουσιάζει άλλου είδους τεράστιες ελλείψεις:

• Οργανισμοί και κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας κάθε μορφής και βαθμού αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης κυρίως βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού.
• Κοινωνικές δομές όπως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ – ΚΗΦΗ – ΚΑΦΚΑ, που δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία, δεν έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό.
• Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών λόγω της χρόνιας έλλειψης σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
• Οι ελλείψεις ιατρικού και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες μεσογειακής αναιμίας, στις μονάδες τεχνητού νεφρού, στα Διαβητολογικά Ιατρεία κλπ. δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ατόμων με χρόνια πάθηση.

Η απάντηση σε αυτά τα εντεινόμενα κοινωνικά προβλήματα, που δεν αφορούν μόνο το 10% του πληθυσμού της χώρας αλλά το σύνολό της, είναι η πρόσληψη 4000 αγροφυλάκων.

Φαίνεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα και οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες αποτελούν τροχοπέδη για την αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται στην πρόνοια και την υγεία και σε κάθε άλλη κοινωνική παροχή. Δεν αποτελούν όμως τροχοπέδη για την δημιουργία ενός νέου σώματος ασφαλείας στελεχωμένου με 4000 αγροφύλακες.

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας και οι οικογένειες τους ανέμεναν την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών για ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ανέμεναν στην πράξη γενναίες πολιτικές αποφάσεις με εφαλτήριό τους την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η πρόσληψη 4000 αγροφυλάκων δεν έχει καμιά κοινωνική χρησιμότητα. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τις προσδοκίες και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η χώρα έχει ανάγκη αύξησης των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια, η χώρα δεν έχει ανάγκη τους αγροφύλακες
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis