Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

Πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. η μείωση του Φ.Π.Α. από το 19% στο 9% σε τεχνικά βοηθήματα και σε αναλώσιμα για τα άτομα με αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με μεγάλη ικανοποίηση είδε να βρίσκει ανταπόκριση το πάγιο και πολλάκις εκπεφρασμένο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε τεχνικά βοηθήματα και αναλώσιμα υλικά για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Θανάσης Λεβέντης, κατέθεσε την 1η Ιουνίου 2006 επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι η ασκούμενη πολιτική των ασφαλιστικών ταμείων και η επιβολή Φ.Π.Α. 19% στα υλικά, τις συσκευές και τα τεχνικά βοηθήματα που χρησιμοποιούν τα άτομα με αναπηρία, οδηγούν σε οικονομικές ανισότητες και επιβαρύνουν μία ομάδα του πληθυσμού που ανήκει στην ασθενέστερη εισοδηματική τάξη της χώρας μας.

Στον κ. Λεβέντη απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζας, ο οποίος υποστήριξε πως η όποια μεταβολή του Φ.Π.Α. πρέπει να συνάδει με την κοινοτική νομοθεσία. Ωστόσο, αναγνώρισε πως μια σειρά από βοηθήματα και υλικά πρέπει να υπαχθούν στη χαμηλή ζώνη Φ.Π.Α. και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επικαιροποιηθεί η λίστα με τα βοηθήματα, υποβάλλοντας αίτημα στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε..

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε αποστείλει στις 8 Μαΐου 2006 επιστολή στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη μείωση του Φ.Π.Α. από 19% σε 9% σε όλα τα αναλώσιμα υλικά και βοηθήματα για τα άτομα με αναπηρία, στην οποία τόνιζε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται στα άτομα με αναπηρία από τα ούτως ή άλλως χαμηλά τους εισοδήματα, τα οποία συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο, όταν καλούνται να καταβάλλουν για είδη πρώτης ανάγκης ποσά αντίστοιχα αυτών για τα είδη πολυτελείας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ. κ. Γ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Το γεγονός ότι το αίτημα αυτό του αναπηρικού κινήματος, που αν μη τι άλλο διασφαλίζει σε ικανό βαθμό την ομαλότερη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, έλαβε δημοσιοποίηση και τέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο δημιουργεί τις βάσεις για τη λήψη συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να αποκτούν όλα τα τεχνικά βοηθήματα, αναλώσιμα και άλλα υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την καθημερινή τους διαβίωση, με μειωμένο κόστος. Πιστεύουμε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που αφήνει η 6η κοινοτική Οδηγία περί Φ.Π.Α.».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. η μείωση του Φ.Π.Α. από το 19% στο 9% σε τεχνικά βοηθήματα και σε αναλώσιμα για τα άτομα με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis