Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία με τη συμμετοχή 37 ευρωπαϊκών χωρών και 250 εκπροσώπων: Ρώμη, 27 – 28 Μαΐου 2006

Στο λυκόφως δέκα χρόνων σκληρής δουλειάς και δυναμικών διεκδικήσεων, που συνοδεύτηκαν από πολλές και σημαντικές επιτυχίες, πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 27 και 28 Μαΐου 2006 η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, με τη συμμετοχή 37 ευρωπαϊκών χωρών και 250 εκπροσώπων του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, οι οποίοι ανέλυσαν τις πρακτικές σ' ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που επηρεάζουν τις ζωές 50 εκατομμυρίων ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Φόρουμ και Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ κ. Γ. Βαρδακαστάνη, ενώ οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση ήταν οι κ.κ. Χρ. Αλεξίου και Χρ. Νάστας, μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ.

Βασικοί άξονες του γόνιμου διαλόγου ήταν τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, η από – ιδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία, τα δικαιώματα των πλέον ευάλωτων ομάδων των ατόμων με αναπηρία και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Επιπλέον, συζητήθηκε και ο εορτασμός της 10ης επετείου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που ιδρύθηκε το 1996 ως η μόνη ευρωπαϊκή οργάνωση για τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη.

«Δέκα χρόνια πριν, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία αποτελούσαν 17 ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, είμαστε 37 χώρες και πραγματικοί εκπρόσωποι των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε όλη την ήπειρο», τόνισε ο Πρόεδρος του Φόρουμ κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης στην εισαγωγική ομιλία του. «Από τη Ρώμη, όπου υπογράφτηκε η σύμβαση ίδρυσης των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, στέλνουμε ένα ηχηρό και δυνατό μήνυμα: τα άτομα με αναπηρία δεν θα ανεχτούν καμιάς μορφής διακριτική μεταχείριση ή αποκλεισμό, γιατί συνιστούμε ένα ζωτικό και καθ’ όλα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Βαρδακαστάνης.

«Είναι τιμή για τη Ρώμη να καλωσορίζει τους ηγέτες του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος. Με το έργο και τις ιδέες του, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία επηρεάζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κέντρα λήψης αποφάσεων και έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία εδώ και αρκετά χρόνια», τόνισε η Nina Daita, εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ιταλίας, μιας από τις σημαντικότερες ιταλικές συνομοσπονδίες εμπορικών συνδικάτων και μέλος του ETUC.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία γιορτάζει τις μεγάλες επιτυχίες της περασμένης δεκαετίας και υπογραμμίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στο επίκεντρο της συζήτησης των συμμετεχόντων στη συνέλευση τέθηκε και μια κεντρική διακήρυξη για τα δέκα χρόνια του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος και η μελλοντική πολιτική του ατζέντα.

«Ξεκινήσαμε το έργο μας με μια επιτυχημένη εκστρατεία, η οποία κατέληξε στην συμπερίληψη της πρώτης αναφοράς της αναπηρίας στην Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συνθήκη του Amsterdam 1997). Κλείνουμε αυτή τη δεκαετία με μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, που δεν είναι άλλη από την ενσωμάτωση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και της προσβασιμότητας στο Γενικό Κανονισμό των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων. Η σύνδεση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης με αυτές τις θεμελιώδεις αξίες θα αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων με αναπηρία», τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία με τη συμμετοχή 37 ευρωπαϊκών χωρών και 250 εκπροσώπων: Ρώμη, 27 – 28 Μαΐου 2006
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis