Αρ. Πρωτ.:

Πρώτη Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Μετά το 6ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της 11ης Φεβρουαρίου, το νέο Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε την πρώτη του Συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο, 1η Απριλίου στην Κατερίνη.

Στη Συνεδρίαση που φιλοξενήθηκε στο Λιτόχωρο, με την πολύτιμη συνδρομή του Δημάρχου κ. Γιώργου Παπαθανασίου, τέθηκαν προς συζήτηση τόσο ζητήματα που αφορούν στη μέχρι τώρα και την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, όσο και θέματα καίριας σημασίας για το αναπηρικό κίνημα. Στο επίκεντρο βρέθηκε το προσχέδιο για την Κάρτα Αναπηρίας, ζήτημα που απασχολεί επί μακρόν τους Φορείς εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και η ίδρυση Ινστιτούτου Μελετών και Επιμόρφωσης για την Αναπηρία. Επιπρόσθετα, τους Συνέδρους απασχόλησαν εκτενώς ζητήματα σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των Φορέων του αναπηρικού κινήματος, αλλά και τη συγκρότηση περιφερειακών Ομοσπονδιών και προγραμμάτων δράσης, στο πλαίσιο της Κατάρτισης Περιφερειακής Χάρτας για την Αναπηρία.

Μετά τη λήξη της Συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, όπου και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του στους αγώνες του αναπηρικού κινήματος, αλλά και για την άριστη συνεργασία με τους φορείς εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους. Στο δείπνο παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές, Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων για τα Άτομα με Αναπηρία της περιοχής,

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή