Αρ. Πρωτ.:

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει την υποστήριξή του για την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη

Γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Josep Borrell και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη

Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2006 – Το θέμα της διασφάλισης της αναπηρίας ως βασική προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή διαδικασία ένταξης ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ του κ. Josep Borrell, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Borrell και ο κ. Βαρδακαστάνης αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων και η νομοθεσία για την αναπηρία στην Ευρώπη. Επίσης, ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση ήταν η διασφάλιση ότι τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον για να χρηματοδοτήσουν εμπόδια και να δημιουργήσουν νέα ή για να παράγουν διάκριση σε βάρος των ατόμων με αναπηρία.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πάντα βασικός σύμμαχος του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος» είπε ο κ. Βαρδακαστάνης. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο θεσμός, που εκλέγεται άμεσα από τους Ευρωπαίους πολίτες, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την προσέγγιση της αναπηρίας ως θέμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο πιο υψηλό πολιτικό επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Κοινοβούλιο διαδραματίζει ένα βασικό ρόλο στη διασφάλιση της απαραίτητης προσοχής στα 50 εκατομμύρια Ευρωπαίων με αναπηρία στην ημερήσια διάταξη της Λισσαβόνας και τις συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης».

Το 2007, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γιορτάσει τη 10η επέτειο του Άρθρου 13 για τη μη-διάκριση της Συνθήκης της Ε.Ε. και επίσης θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος για τις Ίσες Ευκαιρίες. «Το 2007 θα είναι επίσης η 10η επέτειος του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος. Εάν αυτό δεν αποτελεί τη σωστή στιγμή για να μπει ένα τέλος στη διάκριση λόγω αναπηρίας στην Ευρώπη, τότε δεν θα είναι ποτέ», τόνισε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή