Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

Η Ε.Σ.Α.Ε.Α. ζητάει την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των "αναπήρων μαϊμού" και ζητάει να επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα που δηλητηριάζει την Κοινωνική ζωή της χώρας.

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αγανάκτησή, την οργή και τη θλίψη μας για τον τρόπο που αναφέρεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην καταπολέμηση της «λαθροαναπηρίας» επαναλαμβάνοντας τα λάθη των προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου τα τελευταία 20 χρόνια.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σύμφωνα με τις οποίες το 30% των επιδοματούχων είναι ¨ανάπηροι μαίμού¨ και αποτελούν συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων για το θέμα αυτό και δημιουργούν μία θλιβερή εικόνα σε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία η Ε.Σ.ΑΕ.Α. εξετάζει την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα προκειμένου να επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Παράλληλα με επιστολές της προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητάει την άμεση συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των ¨αναπήρων μαϊμού¨.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους απαιτούν από τον Πολιτικό Κόσμο της χώρας και από την Ελληνική Διακιοσύνη να διαλευκάνουν οριστικά και τελεσίδικα αυτή την υπόθεση. Τα άτομα με αναπηρία που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα διακρίσεις, αποκλεισμούς και εμπόδια στη ζωή τους δε μπορούν να σηκώσουν και αυτή τη βαριά σκιά που η υπόθεση των αναπήρων μαίμού ρίχνει σε αυτά. Η υπόθεση αυτή οδηγεί σε ηθική και κοινωνική σήψη. Εάν υπάρχουν «ανάπηροι μαίμού» και μπορεί να υπάρχουν αυτοί είναι δημιούργημα των γιατρών που έχουν κάνει τις «μαίμουδιές» τους και των πολιτικών μαϊμού που επί τριάντα χρόνια μόνο δηλώσεις κάνουν για το θέμα. Εμείς ανέκαθεν ζητούσαμε τον αυστηρό έλεγχο και την αυστηρή τήρηση των κριτηρίων. Την ευθύνη έχουν γιατροί και πολιτικοί εάν αυτά δεν τηρήθηκαν.

Γι’ αυτό άλλωστε επανειλημμένως έχουμε προτείνει σε όλες τις Κυβερνήσεις την εφαρμογή της Κάρτας Αναπηρίας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε ότι:

1. Η Ε.Σ.Α.Ε.Α. από το 1990 έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την κάρτα αναπηρίας η οποία πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ταυτότητας.
2. Η εφαρμογή του νέου συστήματος ταξινόμηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας μας βρίσκει απόλυτα Σύμφωνους.
3. Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από την Ομάδα Διοίκησης Έργου η οποία έχει συγκροτηθεί για μελέτη του Έργου: Μελέτη και ανάπτυξη συστήματος ταξινόμησης και αξιολόγησης του βαθμού λειτουργικότητας των ΑμεΑ.
4. Διαμαρτυρόμαστε γιατί ο αποκλεισμός μας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης μας θέτει ολοκληρωτικά έξω από τις διαδικασίες μελέτης και εφαρμογής του νέου συστήματος που μελετά το Υπουργείο.

Διαμηνύουμε ότι η Ε.Σ.Α.Ε.Α. και τα άτομα με αναπηρία της χώρας ανέκαθεν ήμασταν και είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της ιδέας ότι η λαθροαναπηρία πρέπει να αποκαλύπτεται και να τιμωρείται. Δεν δεχόμαστε όμως χειρισμούς που θίγουν τα άτομα με αναπηρία και δηλητηριάζουν την κοινωνική ζωή της χώρας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η Ε.Σ.Α.Ε.Α. ζητάει την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των "αναπήρων μαϊμού" και ζητάει να επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα που δηλητηριάζει την Κοινωνική ζωή της χώρας.
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis