Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

""«Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή αναιμία), αιμορροφιλία κ.λ.π. αντιμετωπίζουν για πολλοστή φορά την έλλειψη αίματος στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας»" "

Αυτό το καλοκαίρι και πάλι οι Θαλασσαιμικοί της χώρας μας και άλλες κατηγορίες χρονίων παθήσεων κινδυνεύουν από την έλλειψη που παρατηρείται σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας όπως είναι το νοσοκομείο ¨ΠΑΙΔΩΝ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ στο οποίο μεταγγίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των Θαλασσαιμικών της χώρας μας.

Η Ε.Σ.Α.Ε.Α. και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΠΟΣΜΑ) κάθε χρόνο τονίζουν ότι η επάρκεια αίματος στηρίζεται πρώτιστα σε μια οργανωμένη και συνδυασμένη από όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας εκστρατεία ενημέρωσης και διάδοσης της ιδέας του εθελοντισμού για την προσφορά αίματος..

Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε και φέτος ότι δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα, για την εξάλειψη του απαράδεκτου και τραγικού φαινομένου της έλλειψης αίματος σε όλες τις μονάδες Θαλασσαιμίας της χώρας μας. Ήδη η έλλειψη αίματος έχει αρχίσει και γίνεται αισθητή πανελλαδικά και ειδικότερα στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Παίδων ¨ Αγία Σοφία¨.

Είναι λυπηρό το ότι οι συνεχείς και αγωνιώδεις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και της Συνομοσπονδίας μας χρόνια τώρα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Τονίζουμε όμως ότι η επίλυση ενός τόσο σοβαρού χρόνιου προβλήματος πρέπει να βασιστεί όχι μόνο στη συμβολή των Μ.Μ.Ε αλλά σε μια οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα Μ.Μ.Ε. για την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κοινής Γνώμης.

Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, αιμορροφιλία κ.λ.π χρειάζονται τις ίδιες ποσότητες αίματος και τις μέρες των εορτών και τις μέρες των θερινών διακοπών.
Είμαστε βέβαιοι ότι για άλλη μια φορά θα συμβάλλετε στην αποτελεσματική επίλυση του ανωτέρω προβλήματος αφυπνίζοντας τόσο την Πολιτεία όσο και την ελληνική Κοινή Γνώμη.

Τηλέφωνα για επικοινωνία και περαιτέρω πληροφορίες:

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας τηλ: 2108214140
Πρόεδρος Ε.Σ.Α.Ε.Α. Βαρδακαστάνης Ιωάννης 6937157193
Ηλίας Σοφιανός Ταμίας Ε.Σ.Α.Ε.Α. και Γεν. Γραμματέας Ε.Ο.Θ. 6936061381

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""«Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή αναιμία), αιμορροφιλία κ.λ.π. αντιμετωπίζουν για πολλοστή φορά την έλλειψη αίματος στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας»" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis