Αρ. Πρωτ.:

Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει τα μέτρα προσωρινής φυλάκισης του 35χρονου παραπληγικού από τα Τρίκαλα

Η ΕΣΑμεΑ παρακολούθησε με οργή και αγανάκτηση τα μέτρα αυτόφωρης διαδικασίας που κίνησε η Αστυνομία Τρικάλων προκειμένου να «τιμωρήσει» τον 35χρονο με Αναπηρία ο οποίος συνελήφθη διότι κατασκεύασε τσιμεντένια ράμπα για να έχει πρόσβαση στο σπίτι του.

Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός το οποίο αποδίδει σε απροκάλυπτο έλλειμμα κοινωνικού και πολιτικού πολιτισμού. Θέτει τους υπευθύνους τοπικούς παράγοντες ενώπιον των ευθυνών τους και διεκδικεί, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την θέσπιση σκληρής νομοθεσίας για την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία αλλά και την εξίσου σκληρή και απαρέγκλιτη υλοποίησή της. Η ΕΣΑμεΑ επί σειρά ετών έχει διεκδικήσει και έχει επιτύχει τη θέσπιση μέτρων για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Θα συνεχίσει να διεκδικεί την επέκτασή τους και την υλοποίησή τους.

Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος ο οποίος εξασφάλισε την πρόσβασή του κινούμενος αυτοβούλως, προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδιαφορίας και της γραφειοκρατίας, να οδηγείται στα κρατητήρια. Η Πολιτεία αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει, επιτέλους να κάνουν το χρέος τους απέναντι στα Ατομα με Αναπηρία διασφαλίζοντας τις συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης που όλοι οι συμπολίτες μας δικαιούνται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή