Αρ. Πρωτ.: 426

Ημερίδα στην Ναύπακτο στις 6 Μαρτίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Ναύπακτο στις 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Αλκυόνη» (Πλαστήρα 9 Ναύπακτος, τηλ. 26340 27313).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

11:00 - 11:30: Προσέλευση - Εγγραφές

Συντονίστρια: Λάσπη Βάσω, Μέλος Γενικού Συμβουλίου Ε.Σ.Α.μεΑ.

11:30 - 12:00: Επίσημη έναρξη - Χαιρετισμοί

Χαροκόπος Αντώνης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας και Οργανωτικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Λουκόπουλος Παναγιώτης Δήμαρχος Ναυπάκτου (προς επιβεβαίωση)

12:00 - 12:20: Παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες», Τσαμπουνάρη Σεβαστή, Εξωτερική Συνεργάτης Ε.Σ.Α.μεΑ.

12:20 - 12:40 Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Εργαλείο στους Γονικούς Συλλόγους για τη λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης, Παναγοπούλου Βάσω, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ».

12:40 - 13:00 Η αναγκαιότητα της Διά Βίου Μάθηση στη ζωή των ατόμων με αναπηρία, Ρισβάς Αθανάσιος, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλκυόνη

13:00 - 13:30: Εμπειρίες εκπαιδευτών/-τριών από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες», Ευαγγελάτου Ειρήνη, Εκπαιδεύτρια - Θεατρολόγος, Θεοδωρακοπούλου Φωτεινή, Εκπαιδεύτρια-Γυμνάστρια

13:30 - 14:00: Συζήτηση

14.00: Ελαφρύ Γεύμα

Στη λήξη της Ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή