Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 444

Προτάσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Υπόμνημα για την ανάληψη ενεργειών με στόχο την προώθηση της ισότιμης ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν αφενός αύξησαν δραματικά την διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία, αφετέρου υπονόμευσαν την πρόοδο εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ν. 4074/2012).

Επιπρόσθετα, η φτώχεια σε συνδυασμό με την απουσία προσβάσιμων υποδομών και υπηρεσιών έχουν αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες αποκλεισμού των πολιτών με αναπηρία. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η προσβασιμότητα αποτελεί βασικό παράγοντα για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ προτείνει στην Περιφέρεια την καθιέρωση τακτικής απευθείας διαβούλευσης της Συνομοσπονδίας με την ηγεσία της Περιφέρειας, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή της στο σχεδιασμό/ανάπτυξη/υλοποίηση κοινών δράσεων και θέτοντας στη διάθεσή της την τεχνογνωσία και εμπειρία που κατά κοινή πλέον ομολογία διαθέτει σήμερα.
Ποιο εξειδικευμένα, προτείνει
- Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ε.Σ.Α.μεΑ. με αντικείμενο την προώθηση της διάχυσης της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία στον Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχεδιασμό καθώς και σε όλες τις πολιτικές, έργα, προγράμματα και δράσεις της Περιφέρειας, με στόχο την παράλληλη αναπτυξιακή αξιοποίηση αυτών προς όφελος όλων των πολιτών, επιχειρηματιών και επισκεπτών της Περιφέρειας.
- Θεσμική εκπροσώπηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. - ως αντιπροσωπευτικότερης οργάνωσης των ατόμων με αναπηρία - στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.
- Κατάρτιση εξειδικευμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας για τη διάχυση της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες, προγράμματα και δράσεις αυτής από Ομάδα Εργασίας, με συμμετοχή εκπροσώπων της Ε.Σ.Α.μεΑ., που προτείνεται να συγκληθεί άμεσα με αντικείμενο τη μελέτη και υποβολή στην Περιφέρεια προτάσεων, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και επί συγκεκριμένων προκαθορισμένων θεμάτων.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προτάσεις στην Περιφέρεια Αττικής
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis