Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 479

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και ΑμεΑ

Με επιστολή της στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Ουρανία Αντωνοπούλου, η ΕΣΑμεΑ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει της εφαρμογής, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, του νέου κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014 - 2020».

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας, βιώνουν διαχρονικά την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ακόμη περισσότερο όμως σήμερα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 θα αποτελέσει το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο προς όφελος όλων των πολιτών, δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς, ιδίως όμως προς όφελος εκείνων των πολιτών που κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία. Μέχρι σήμερα πάντως, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποκλείει συστηματικά τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, τόσο ο Κανονισμός ΕΕ 1303/2013 περί καθορισμού κοινών διατάξεων για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) όσο και οι επιμέρους Κανονισμοί των Ευρωπαϊκών Ταμείων, ενισχύουν τις απαιτήσεις τους αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και την προσβασιμότητα σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, δεδομένης και της προηγηθείσας υπογραφής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. προτείνει τη διαβούλευση και στενή συνεργασία της με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου με στόχο την ένταξη στο εν λόγω Πρόγραμμα της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, στη βάση των προαναφερθέντων συνταγματικών επιταγών και απαιτήσεων της εθνικής νομοθεσίας και των Κανονισμών των ΕΔΕΤ.

Οι προτάσεις αναλυτικά στην επιστολή.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και ΑμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis