Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 846

Προβλήματα και λόγω… εφορίας

Η καθυστέρηση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, έτους 2014, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η Συνομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, οι οποίοι λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους δεν μπορούν να κάνουν χρήση των παροχών που δικαιούνται, όπως για παράδειγμα, έγκριση για συμμετοχή στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καταβολή επιδόματος πετρελαίου κ.α.

Μετά από 6 και πλέον χρόνια εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό επειδή επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για την αντιμετώπιση των αναγκών της αναπηρίας τους. Ακόμη όμως και τις ελάχιστες ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει η πολιτεία προς όφελός τους ως ανακούφιση από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες αυτών των παροχών, λόγω της καθυστέρησης στις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματός τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από την κ. Κ. Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπουργείου Οικονομικών, την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών αυτών, έτους 2014 κατά προτεραιότητα, προκειμένου να διευκολυνθούν στην καταβολή των παροχών που δικαιούνται.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προβλήματα και λόγω… εφορίας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis