Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

""Αποκλεισμός των ΑμεΑ από τον πολιτισμό" "

(ή, γιατί να ανέβει ο ανάπηρος στην Ακρόπολη;)

Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι το εθνικό αναπηρικό κίνημα, με πλήρη επίγνωση της σημασίας του πολιτισμού για την ανθρώπινη ανάπτυξη, έχει διαχρονικά αγωνιστεί για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε αυτόν καθώς και την ανάπτυξη του δημιουργικού, καλλιτεχνικού και διανοητικού δυναμικού τους, όχι μόνο προς όφελός τους, αλλά και για τον εμπλουτισμό της κοινωνίας.

Ζητά την άμεση λήψη μέτρων την διασφάλιση σε εθνικό επίπεδο της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία όλων των αρχαιολογικών μνημείων και πολιτιστικών χώρων, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών με αναπηρία στον πολιτισμό και τη δημιουργία ισχυρών κινήτρων για τα άτομα με αναπηρία από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τη χώρα, προσφέροντας έτσι και μια ισχυρή ώθηση στον εθνικό τουρισμό.

Παράλληλα ενημερώνει για την μη λειτουργία, επί μακρόν, του ανελκυστήρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η κατασκευή του ανελκυστήρα αποτελούσε πάγιο αίτημα του εθνικού αναπηρικού κινήματος επί σειράς ετών. Υλοποιήθηκε μόλις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών και Παραoλυμπιακών Αγώνων του 2004, μετά από παρέμβαση του αναπηρικού κινήματος και υποστήριξη αυτού από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο την ικανοποίηση της έντονης επιθυμίας όλων των Ελλήνων και των πολιτών με αναπηρία από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να επισκεφθούν με αυτονομία και αξιοπρέπεια το σημαντικό αυτό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έκτοτε χρησιμοποιείται συνεχώς από τα άτομα αυτά ως η μοναδική διέξοδος για την πρόσβασή τους στον Βράχο.

Η αποκατάσταση της δυνατότητας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δεν θα έπρεπε να είναι αίτημα.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Αποκλεισμός των ΑμεΑ από τον πολιτισμό" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis