Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1199

Το πρόγραμμα για την Υψηλού επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία στη Λετονία

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), που εκπροσωπεί 80 εκ. ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία, θα βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στις 11 και 12 Μαΐου, στην Υψηλού Επιπέδου συνάντηση για την Αναπηρία της ΕΕ (High level meeting on Disability). Η Συνάντηση που επικεντρώνεται στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία τιτλοφορείται «From Inclusive Education to Inclusive Employment for People with Disabilities», Από την ενταξιακή Εκπαίδευση στην ένταξη στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.

Θα συμμετάσχουν υπουργοί από όλη την ΕΕ, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, απεσταλμένοι του ΟΗΕ, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) κλπ.

Στην έναρξη της Συνάντησης την Δευτέρα 11 Μαΐου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του EDF Ι. Βαρδακαστάνης, ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis και ο Επίτροπος της του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks. Νωρίτερα ο κ. Βαρδακαστάνης θα συμμετάσχει στο γεύμα των υπουργών, καθώς και στην πρώτη θεματική της Συνάντησης. Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη θα μιλήσουν ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis, η υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Λετονίας Marite Seile, η Επικεφαλής της Μονάδας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maria-Luisa Cabral και ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muiznieks.

Το κλείσιμο της Συνάντησης στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο κ. Γιάννης Γιάλλουρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, με την ιδιότητά του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EDF.

Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση της Συνάντησης στο https://eu2015.lv/ 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Το πρόγραμμα για την Υψηλού επιπέδου Συνάντηση για την Αναπηρία στη Λετονία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis