Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1511

""Δήλωση προέδρου ΕΣΑμεΑ & EDF Ι. Βαρδακαστάνη σχετικά με το ΚΔΑΠ - μεΑ Ζακύνθου" "

Με μεγάλη στεναχώρια, με απέραντη θλίψη και με αγανάκτηση παρακολουθώ τα τεκταινόμενα αυτή την περίοδο στη Ζάκυνθο, αναφορικά με την τύχη του ΚΔΑΠ - μεΑ του νησιού μου.

Είναι γνωστό ότι, μετά από πρόταση του Σωματείου ΑμεΑ Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι», το ΚΔΑΠ - μεΑ φέρει το όνομά μου, γεγονός που αποτελεί για εμένα και την οικογένειά μου ύψιστη κοινωνική τιμή και αναγνώριση.

Μικροψυχίες δεν χρειάζονται. Όπως το Κράτος έχει συνέχεια, έτσι έχει και ο Δήμος. Καμία δημοτική αρχή δεν προκύπτει από παρθενογένεση. Το ΚΔΑΠ - μεΑ ιδρύθηκε μετά από πρόταση των «Ποπολάρων» και μετά από μεγάλους αγώνες, με πρωτεργάτη τον σπουδαίο κοινωνικό αγωνιστή Γιάννη Γρέκα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή το ξεκίνησε και η σημερινή έχει δεσμευτεί να το συνεχίσει. Το ΚΔΑΠ - μεΑ αποτελεί μια σπουδαία κοινωνική δομή για το νησί μας.

Η απόφαση της λεγόμενης λαϊκής συνέλευσης του Καλλιπάδου έβγαλε στη φόρα την υποβόσκουσα και υφέρπουσα ρατσιστική αντιμετώπιση του ΚΔΑΠ - μεΑ από την τοπική ηγεσία του Καλλιπάδου, η οποία είναι... διαπαραταξιακή! Το επιχείρημα ότι ο χώρος αυτός χρειάζεται ως κοινοτικό κατάστημα του Καλλιπάδου είναι έωλο και απολύτως προσχηματικό.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, είναι ανεπίτρεπτο στη Ζάκυνθο, για μια ακόμη φορά το πολιτικό της προσωπικό να είναι υπεύθυνο για ένα κοινωνικοπολιτικό σκάνδαλο γύρω από την αναπηρία. Μετά τους τυφλούς - μαϊμού, που ταλάνισαν το νησί μας και ντρόπιασαν τον τόπο μας έρχεται αυτή η εμετική απόφαση του Καλλιπάδου. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστή η πρωτοβουλία μας για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου για την Αναπηρία στη Ζάκυνθο, κάτι που θα εντάξει το νησί με θετικό τρόπο στον παγκόσμιο χάρτης της Αναπηρίας.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, με τον οποίο με συνδέει στενή συγγενική σχέση και ο οποίος είχε μια εξαιρετική σταδιοδρομία στη ζωή του, δεσμεύτηκε τρεις φορές τουλάχιστον σε μένα ότι θα μεταφερθεί το ΚΔΑΠ - μεΑ στο Καλλιπάδο: τον Οκτώβριο του 2014 στο γραφείο του στο Δημαρχείο Ζακύνθου, τον επόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, παρουσία του κ. Γρέκα και τηλεφωνικά στις αρχές Μαΐου του 2015. Στην τελευταία μας μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία, του έθεσα υπόψη τις πληροφορίες που είχαν φτάσει σε μένα, σύμφωνα με τις οποίες η τοπική ηγεσία του Καλλιπάδου, με την υποστήριξη του αντιδημάρχου υπεύθυνου της περιοχής, προετοιμαζόταν να ζητήσει να μην μεταφερθεί το ΚΔΑΠ - μεΑ στο Καλλιπάδο.

Δυστυχώς δικαιώθηκα πολύ σύντομα.

Είναι προφανές και σαφές ότι δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Ασκούμε κοινωνικό έλεγχο ως οφείλουμε ενώ ταυτόχρονα οι αρχές υποχρεούνται να παρέχουν κοινωνική λογοδοσία.

Η απόφαση για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ - μεΑ στο Γαϊτάνι, σηματοδοτεί τη defacto αποδοχή της απόφασης του Καλλιπάδου και της κάλυψης των υπαιτίων της. Πρέπει να γίνει αντιληπτό και σαφές σε όλες και ιδίως σε όσους παίρνουν αποφάσεις, ότι η υπόθεση αυτή έχει ξεφύγει από το κτιριακό. Πρόκειται για ένα λεκέ ΝΤΡΟΠΗΣ, είναι ΟΝΕΙΔΟΣ για τη Ζάκυνθο και το Καλλιπάδο και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Καλώ χωρίς περιστροφές τον δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρίνο Κουρή, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να αποκηρύξουν τους 3 επιλήσμονες της ηγεσίας του Καλλιπάδου από τις παρατάξεις τους. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει και τη defacto αποδοχή της δράσης τους.

Με πρωτεργάτη το Σωματείο ΑμεΑ «Οι Ποπολάροι» και με άμεση στήριξη δική μου και της ΕΣΑμεΑ, θα αγωνιστούμε όχι μόνο για την προστασία του ΚΔΑΠ - μεΑ αλλά και για τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για τα άτομα με αναπηρία στη Ζάκυνθο.

Θέλουμε να συνεργαστούμε με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο με όλες τις αρχές. Ζητούμε όμως από όλους και όλες στη Ζάκυνθο να καταδικάσουν με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αυτή την παράνομη απόφαση στο Καλλιπάδο.

Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να παρέμβουν άμεσα : στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας καθώς και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που το ελληνικό κράτος έχει εντάξει στη νομοθεσία του (Ν. 4074/2012).

Οι πολίτες της Ζακύνθου πρέπει να παρέμβουν άμεσα: η Ζάκυνθος αυτή τη στιγμή δυσφημίζεται σε όλο τον κόσμο- αυτή η ντροπιαστική υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του χωριού και του νησιού.

Όλοι οι πολίτες πρέπει να παρέμβουν άμεσα: στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δοκιμάζεται η Δημοκρατία, ευδοκιμεί ο ρατσισμός!

Ιωάννης Βαρδακαστάνης,
Αθήνα 02 Ιουνίου 2015

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Δήλωση προέδρου ΕΣΑμεΑ & EDF Ι. Βαρδακαστάνη σχετικά με το ΚΔΑΠ - μεΑ Ζακύνθου" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis