Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2013

Θέματα του ΚΕΠΑ και των προνοιακών επιδομάτων

Με εμπεριστατωμένα έγγραφα η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει στο υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με θέματα του ΚΕΠΑ και των προνοιακών επιδομάτων.

Καταρχήν η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα ρυθμίζει το άρθρο 1 «Ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία του ν. 4331/2015». Με αυτό το άρθρο ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα και μέτρα ανακούφισης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συνεργασία μεταξύ των Γραμματειών του Υπουργείου, καθώς και με τη Συνομοσπονδία, για την έκδοση της εγκυκλίου η οποία θα ρυθμίζει τα επιμέρους θέματα εφαρμογής του παρόντος, τα σχετικά έγγραφα, θα φροντίσει να τηρηθεί η ορολογία των απαιτούμενων ιατρικών προϋποθέσεων για καθεμία από τις προνοιακές παροχές με την ορολογία του εκάστοτε ισχύοντος Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τα ιατρικής φύσης ζητήματα χορήγησης των προνοιακών παροχών.

Αυτή η διάταξη έρχεται να εκλογικεύσει τον τρόπο εξέτασης των ατόμων με αναπηρία από τις υγειονομικές επιτροπές για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων, συνεπώς έρχεται να επιλύσει εν δυνάμει σημαντικά προβλήματα που έχουν ταλανίσει τον χώρο. Για αυτό το λόγο απαιτείται πολύ προσεκτική σύνταξη αυτής της εγκυκλίου προκειμένου να δώσει καθαρό τρόπο τήρησης των διαδικασιών οργάνωσης και παροχής των υπηρεσιών που προβλέπει.

Η Εθνική Συνομοσπονδία ζητά επίσης τη συνεργασία του υπουργείου για τις πολύ σημαντικές διατάξεις που προβλέπονται στο άρθρο 2 του ν. 4331/2015 «Ρύθμιση θεμάτων ΚΕ.Π.Α.».

Το άρθρο 2 του ν. 4331/2015 έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αποδοχής της γνωμάτευσης της αναπηρίας για κάθε λόγο και από κάθε υπηρεσία. Η πολύ προσεκτική σύνταξη, μετά από μελέτη, της εναρμόνισης των διατάξεων, θα λειτουργήσει υπέρ των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Χρειάζεται οργανωμένη διαβούλευση με την Εθνική Συνομοσπονδία και τους φορείς της με το υπουργείο μέσα από μια ειδική ομάδα εργασίας που θα δημιουργηθεί για να επεξεργαστεί τις συγκεκριμένες διατάξεις, ώστε να εκδοθεί η ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος και η οποία αν συνταχθεί και εφαρμοστεί σωστά, πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, για παράδειγμα γραφειοκρατικά, θα λυθούν δια παντός. Σε αντίθετη περίπτωση η υπάρχουσα κατάσταση θα διαιωνίζεται και ο νόμος θα καταστεί ανενεργός.

Οι επιστολές βρίσκονται στους συνδέσμους http://is.gd/x0fpmS και http://is.gd/cpur9n

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Θέματα του ΚΕΠΑ και των προνοιακών επιδομάτων
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis