Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2232

Προς λύση το θέμα των ΚΔΑΠμεΑ

Την άμεση ανταπόκριση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Ιωαννίδη είχε ως αποτέλεσμα η χθεσινή παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ στην πρωθυπουργό της χώρας κ. Βασιλική Θάνου, αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία που μένουν εκτός ΚΔΑΠμεΑ.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στην πρωθυπουργό ο κ. Ιωαννίδης, «ο αποκλεισμός αυτών των παιδιών οφείλεται σε μικρή ατέλεια του πληροφοριακού συστήματος κατανομής των δυνητικών ωφελουμένων στις δομές/παιδικούς σταθμούς και προφανώς όχι σε αναλγησία».

Στην επιστολή, που κοινοποιεί και στην ΕΣΑμεΑ, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι «θα συμπεριληφθούν στις τελικές λίστες όλα τα δυνητικά ωφελούμενα παιδιά ΑμεΑ ανεξαρτήτως του τελικού αριθμού των προσωρινά αποκλειόμενων παιδιών.(...). Η ενημέρωση (των γονέων) θα ξεκινήσει να γίνεται από αύριο. Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΕΤΑΑ συγκαλεί την Δευτέρα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει και τυπικά το αίτημα του Ειδικού Γραμματέα το οποίο συνοδεύεται από επιστολή βάσει της οποίας το όποιο πρόσθετο κόστος θα καλυφθεί από αντίστοιχη αύξηση των πόρων του ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ».

Η ανωτέρω εξέλιξη επιβεβαιώθηκε και με την επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη.

Από την άλλη στην επιστολή του κ. Ιωαννίδη τονίζεται ότι η μείωση κατά το ήμισυ του ποσού επιχορήγησης (voucher) στις περιπτώσεις των δομών που προσφέρουν μειωμένη βάρδια, «συνιστά ορθή πρακτική να αντιστοιχεί το ύψος της επιχορήγησης στον χρόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει για ακόμη μία φορά ότι η μείωση αυτή δεν αναφέρονταν στην υπ. αριθ. πρωτ. 2100/16.07.2015 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Αντιθέτως, βάσει της Πρόσκλησης τα ΚΔΑΠ - ΜΕΑ εξαιρούνται από: α) την υποχρέωση υποβολής μιας αίτησης για μια μόνο βάρδια και β) από την αναπροσαρμογή του ποσού ανά εξυπηρετούμενο άτομο βάσει της διάρκειας της κάθε βάρδιας. Στην περίπτωση των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, όπως προκύπτει από την υπ. αριθ. πρωτ. 2100/16.07.2015 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, το ποσό των 5.500€ αντιστοιχεί στη συμμετοχή του κάθε ωφελούμενου/ατόμου με αναπηρία και είναι ανεξάρτητο του ωραρίου λειτουργίας. Η ΕΣΑμεΑ υποστηρίζει ότι ορθή πρακτική είναι να υπολογίζεται το επιπλέον κόστος που επιφέρει η αναπηρία και δεν μπορεί να αντικαθιστά τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Η ΕΣΑμεΑ δηλώνει την ικανοποίησή της για την άμεση παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος, ώστε να μην μείνει κανένα άτομο με αναπηρία εκτός ΚΔΑΠμεΑ και θα παρέμβει άμεσα εάν χρειαστεί. Ζητά για ακόμη μία φορά από την ελληνική Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των ΚΔΑΠ - ΑμεΑ για τα υπόλοιπα χρόνια.

Επισυνάπτεται η επιστολή. Στον σύνδεσμο η επιστολή της ΕΣΑμεΑ 17.09.2015.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προς λύση το θέμα των ΚΔΑΠμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis