Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1251

Ράβε - ξήλωνε στα επιδόματα πρόνοιας

Μέσα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί η άδικη και αδιανόητη διακοπή της χορήγησης του επιδόματος πρόνοιας σε συνταξιούχους του δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες, επειδή λαμβάνουν ταυτόχρονα και το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας (αρ.πρ.:Δ24α/Φ.32/Γ.Π.57882/1005) αποκαθιστά την αδικία μόνο στους πάσχοντες από συγγενή αιμολυτική αναιμία ή συγγενή αιμορραγική διάθεση, στην παροχή των προνοιακών επιδομάτων τους, αλλά ΔΕΝ εφαρμόζεται στις υπόλοιπες κατηγορίες αναπηρίες.
Αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση εις βάρος των συνταξιούχων με βαριές αναπηρίες του δημοσίου. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά η ανωτέρω διάταξη να επεκταθεί για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας, για λόγους ισονομίας και ισότητας. Διευκρινίζεται ότι το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αποτελεί μέρος της σύνταξης και δεν επηρεάζεται από το ποσό των επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται για την κάλυψη του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την αντιμετώπιση των αναγκών της κάθε αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης.
το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν θα επιλυθεί από τους συνταξιούχους με αναπηρία, για τους οποίους η Πολιτεία μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τα ελάχιστα. Το επίδομα αυτό χορηγείται για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες που δημιουργούνται από την αναπηρία και τις οποίες η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ότι αδυνατεί να καλύψει.
Η επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ράβε - ξήλωνε στα επιδόματα πρόνοιας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis