Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1288

Για πολλοστή φορά παρέμβαση για τον ν.2643

Με δύο επιστολές σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. παρεμβαίνει για πολλοστή φορά για τα εργασιακά θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, και συγκεκριμένα για θέματα του ν. 2643, στην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μ. Καραμεσίνη και στους υπουργούς Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Ο ν.2643/98 είναι ο μοναδικός νόμος που παρέχει μία στοιχειώδη προστασία στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επίσης είναι γνωστό ότι ο νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή μιας πρόσκλησης ανά έτος. Εντούτοις από τη έναρξη ισχύος του νόμου το 1998 έως σήμερα διενεργήθηκαν μόνο 5 προκηρύξεις και συγκεκριμένα τα έτη 1998, 2002, 2004, 2008 και το 2014.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας προκήρυξης του ν.2643/98 για τις θέσεις του δημοσίου τομέα (άρθρο 3) έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και τα αποτελέσματα της εκκρεμούν μέχρι σήμερα.
Ο διορισμός όλων ανεξαιρέτως των επιτυχόντων της προκήρυξης του 2014 του ν. 2643/98 αποτελεί πρώτα και κύρια ηθική υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία θα έπρεπε λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης να έχει ήδη λάβει ιδιαίτερα μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των ατόμων με αναπηρία και τη προστασία των αναφαίρετων ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Η παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας!

Η επιστολή στον ΟΑΕΔ

Η επιστολή στα υπουργεία

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Για πολλοστή φορά παρέμβαση για τον ν.2643
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis