Αρ. Πρωτ.: 1560

Απροσπέλαστο το κτίριο του ΕΤΕΑ για τα άτομα με αναπηρία

Σε παρέμβαση στη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης προχώρησε η Ε.Σ.Α.μεΑ., ώστε να καταστεί το κτίριο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης επί της οδού Φιλελλήνων 13-15 προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία και δη με κινητική.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι απροσπέλαστο καθώς στερείται ράμπας στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα τα άτομα με κινητική αναπηρία να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να αποκλείονται από το δικαίωμα της ανεμπόδιστης και αυτόνομης διακίνησης τους στη δημόσια υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές προσβασιμότητας της κείμενης νομοθεσίας (Ν.4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός», άρθρο 26) είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη προσβάσιμης διαδρομής για τα άτομα με αναπηρία από το οδόστρωμα μέχρι μια προσβάσιμη είσοδο του ΕΤΕΑ. Η μη προσβασιμότητα του αναφερόμενου κτιρίου αποτελεί διακριτή μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και προσβάλει το θεμελιώδες δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας, όπως έχει κατοχυρωθεί από τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του ΟΗΕ (Ν.4074/2012) και το Σύνταγμα.
Η επιστολή.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή