Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 458

Εγκαίνια για το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Θραψανό το Σάββατο 11 Μαρτίου. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σωματείου «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Παύλο Σημαντηράκη και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη.

Στην τελετή τιμήθηκαν για τη συνολική προσφορά τους στο αναπηρικό κίνημα και για τη συνεισφορά του στη δημιουργία του Κέντρου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος και ο γενικός γραμματείας της Ιωάννης Σπηλιώπουλος, για τη συνεισφορά τους στο κίνημα των γονέων παιδιών με αναπηρία.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του Ν. Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νικόλαος και Κεγκέρογλου Βασίλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ενώσεων ΑΜΕΑ του νησιού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των συμβουλίων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων, γονείς και παιδιά του Κέντρου και πλήθος κόσμου.
Στο Κέντρο λειτουργεί από τις 20 Φεβρουαρίου 2017 το απογευματινό τμήμα για 25 άτομα και τις οικογένειες τους, ενώ σύντομα ο αριθμός των εξυπηρετούμενων θα διπλασιαστεί.
Πρόκειται για ένα χώρο εξοπλισμένο για την παροχή υπηρεσιών διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας με δυνατότητα λειτουργίας 16 ώρες ημερησίως. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο και άρτια εξοπλισμένο παρέχονται ατομική φροντίδα και υγιεινή, σίτιση απογευματινού κολατσιού και ελαφριού γεύματος, ατομική και ομαδική άσκηση, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, ψυχολογική στήριξη, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες από θεραπευτές (ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία), συμμετοχή σε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ομάδες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκδρομές, γιορτές κ.λ.π.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Εγκαίνια για το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis