Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 852

Κρίσιμες συζητήσεις στη Ν. Υόρκη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ Στον ΟΗΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στη Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (Conference of States Parties to the CRPD' - COSP) στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συμμετέχει αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως μέλος της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), εκπρόσωπος της Ελλάδας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF).

Η Διάσκεψη αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα συμβαλλόμενα κράτη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και σκοπός της είναι να εξετάσει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης. Φέτος πραγματοποιείται η 10η Διάσκεψη, 13 -15 Ιουνίου με θέμα: «Η δεύτερη δεκαετία της Σύμβασης: ένταξη και πλήρης συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία και των αντιπροσωπευτικών οργανώσεών τους στην εφαρμογή της Σύμβασης».
Σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου διοργανώνεται το Φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών για τη Σύμβαση (CRPD Civil Society Forum), όπου διεξάγεται ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών από συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο για δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Συμμετέχουν εκπρόσωποι οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, φορείς του ΟΗΕ κλπ. Στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στο πάνελ «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς: Πρακτική εφαρμογή του άρθρου 4.3» θα είναι ο κ. Βαρδακαστάνης, που θα μιλήσει για τον αντίκτυπο των αναφορών των οργανώσεων των ΑμεΑ στο σύστημα του ΟΗΕ.
Την Τρίτη 13 Ιουνίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει στο side event για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ΑμεΑ σε υποδομές και υπηρεσίες «Accessibility Resources for Human Rights in Action». Στις 5 το απόγευμα θα μιλήσει επίσης για δικαιώματα των προσφύγων με αναπηρία: side event «Persons with disabilities on the move- the rights of refugees and migrants with disabilities».
Οι ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι του ΟΗΕ http://webtv.un.org/meetings-events/ 
Θα ακολουθήσουν επικαιροποιημένα δελτία Τύπου.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Κρίσιμες συζητήσεις στη Ν. Υόρκη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ Στον ΟΗΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis