Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 990

Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας ΕΣΑμεΑ - Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης με την πρόεδρο του ΔΣ της ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑAE/OTA Γεωργία Ρανέλλα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΜΑΘ AAE/OTA και δημάρχου Νεάπολης Συκεών Σίμου Δανιηλίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων των Δήμων της περιοχής και του αναπηρικού κινήματος.
Όπως ανέφεραν στις ομιλίες τους οι υπογράφοντες, με βάση το Σύμφωνο οι δύο φορείς θα εργασθούν για την οργανωμένη αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, προς όφελος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των πολιτών με αναπηρία και των οικογενειών τους καθώς και από κοινού προωθήσουν και θα εφαρμόσουν τις καλές πρακτικές σε τοπικό επίπεδο στη βάση των επιταγών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία.
Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Περιφερειακό και Τοπικό Επίπεδο και επεσήμανε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει πρότυπο αστικού χώρου για την ανάπτυξη σε γενικευμένη κλίμακα των υποδομών προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας σε όλες τις δημόσιες και κοινόχρηστες αστικές λειτουργίες και χρήσεις.
Αναφέρθηκε στην συνεργασία της ΕΣΑμεΑ με την ΜΑΘ AAE/OTA ως ένα σημαντικό γεγονός εφόσον Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αναπηρικό κίνημα ενώνουν δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ και δώσουν την μάχη του αποτελέσματος, στην βάση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, για την ανάπτυξη της δικαιωματικής προσέγγισης στις τοπικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα.
Η κ. Ρανέλλα από την πλευρά της αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διάχυσης της διάστασης της αναπηρίας στις πολιτικές και δράσεις των Δήμων και ανήγγειλε ότι στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος ειδικού σκοπού του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2017 - 2022 με τίτλο : ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2030» στο οποίο η ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ αποτελεί τον Μηχανισμό Στήριξης σε συνεργασία με την ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του υπουργείου Οικονομίας και δια μέσω αυτού, η ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ θα προωθήσει τα θέματα που αφορούν τις πολιτικές για την αναπηρία προς χρηματοδότηση από τα Εθνικά Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΜΑΘ AAE/OTA Σίμος Δανιηλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτεταμένα στην οργανική σχέση του χώρου της Αναπηρίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μια σχέση του πολίτη με την πόλη και μίλησε για τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και του Αναπηρικού κινήματος για την σύσταση και ανάπτυξη δομών στήριξης όλων των μορφών της αναπηρίας στην κλίμακα των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΘ AAE/OTA Χρυσόστομος Καλογήρου παρουσίασε τους στόχους του Συμφώνου Συνεργασίας και αναφέρθηκε επίσης στην διασύνδεση του σχεδιασμού με τα χρηματοδοτικά μέσα του ΕΣΠΑ 2014 - 2022.
Φωτογραφίες https://www.facebook.com/ESAmeAgr/ 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας ΕΣΑμεΑ - Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis