Αρ. Πρωτ.: 1735

Ζωντανά από τις Βρυξέλλες στις 6 Δεκεμβρίου το 4ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία

Ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες το 4ο Ευρωκοινοβούλιο των ατόμων με αναπηρία: γεγονός ορόσημο για το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα. Διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους ευρωπαίους πολίτες με αναπηρίες και τις οργανώσεις τους να έχουν διάλογο με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και να μιλήσουν για τα δικαιώματά τους.

Την έναρξη της συνεδρίασης θα κηρύξουν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Περισσότεροι από 600 αντιπρόσωποι αναπηρικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των ατόμων με αναπηρία και στη συμμετοχή τους στον πολιτικό και δημόσιο βίο, στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία 2020-2030 και στην εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στις χώρες της ΕΕ.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι κ.κ.: Emily O'Reilly, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Γιώργος Ντάσσης, πρόεδρος ΕΟΚΕ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου,
Marianne Thyssen, Ευρωπαία Επίτροπος για την Εργασία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Jana Hainsworth, Πρόεδρος Social Platform.

Για updates #EPdisability

Live streaming από τις 11 το πρωί
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/other-events/video?event=20171206-1000-SPECIAL-UNKN 

Το πρόγραμμα στα αγγλικά http://www.edf-feph.org/sites/default/files/4th_european_parliament_of_persons_with_disabilities_final.pdf 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή