Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 307

Αλλαγές στον Κανονισμό των ΚΔΑΠ- ΜΕΑ;

"Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς", δηλώνει η ΕΣΑμεΑ, που ζητά από την Κυβέρνηση να έχει ρόλο και λόγο
Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι γνωστό ότι αποτελούν το μοναδικό φορέα παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και δημιουργήθηκαν προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ πληροφορήθηκε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ΚΔΑΠ ΜΕΑ, δίχως όμως επίσημη ενημέρωση ούτε της ΕΣΑμεΑ, ούτε του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Π.Α.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.).
Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση ενημέρωσή της επί της διαδικασίας καθώς και τη συμμετοχή της σε αυτή, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την πληθυσμιακή ομάδα που η Συνομοσπονδία εκπροσωπεί.
Η αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας της Ε.Σ.Α.μεΑ. από την ελληνική Πολιτεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αναμόρφωση και περαιτέρω εξέλιξη του θεσμού στη χώρα.
Σημειώνουμε ότι ο κανονισμός των ΚΔΑΠ ΜΕΑ που ισχύει είναι του 2001 και επισημαίνουμε ότι η ΕΣΑμεΑ είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωσή του. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, από τα οποία 8 μνημονιακά, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, αλλαγές και βελτιώσεις επιβάλλεται να γίνουν άμεσα, με τη συμβολή του αντιπροσωπευτικότερου φορέα των ατόμων με αναπηρία, την ΕΣΑμεΑ.
Η επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Αλλαγές στον Κανονισμό των ΚΔΑΠ- ΜΕΑ;
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis