Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 358

Συνάντηση για ζητήματα των ΑμεΑ στις αεροπορικές μεταφορές

Μετά από την επιστολή της ΕΣΑμεΑ προς τους φορείς μέλη της και τους φορείς μέλη αυτών με θέμα «Καταγραφή από την Ε.Σ.Α.μεΑ. των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις κατά τις αεροπορικές μετακινήσεις τους», προσκάλεσε σε συνάντηση την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορί ας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Fraport AG, προκειμένου να θέσει υπόψη τους τα προβλήματα που κατέγραψε. Η πρόσκληση έγινε δεκτή και στελέχη των ανωτέρω συναντήθηκαν με στελέχη της Συνομοσπονδίας την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ατα γραφεία της ΕΣΑμεΑ στην Ηλιούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα εξής:
-Γενικά θέματα προσβασιμότητας υποδομών, εξοπλισμού κ.α.
-Θέματα εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία επί του εδάφους (θέσεις στάσης/ στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων ή/και οχημάτων που μεταφέρουν άτομο με αναπηρία, ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης - εξυπηρέτηση τυφλών/κωφών ατόμων - ατόμων με σκύλους συνοδούς, εξυπηρέτηση αφικνούμενων επιβατών με αναπηρία με καθυστέρηση, επιβάτες με μη εμφανείς αναπηρίες, διαχείριση εξοπλισμού/βοηθημάτων επιβατών με αναπηρία κ.λπ.),
-Θέματα εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία στο αεροσκάφος (χρόνος επιβίβασης/αποβίβασης, θέση, ενημέρωση κ.λπ.),
-Θέματα ενημέρωσης/επικοινωνίας/εκπαίδευσης προσωπικού (προσβασιμότητα ιστοσελίδων, ενημέρωση επιβατών με αναπηρία για τα δικαιώματά τους, διαδικασίες καταγγελίας κ.λπ.).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε αφενός η διοργάνωση συνάντησης με εκπροσώπους των εθνικών αεροπορικών εταιριών και τους παρόχους επίγειας εξυπηρέτησης, αφετέρου η σταθερή συνεργασία της Ε.Σ.Α. μεΑ. με την Fraport, η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση, λειτουργία, διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας για τα επόμενα 40 χρόνια. Με το Ελ. Βενιζέλος και την ΥΠΑ η ΕΣΑμεΑ ήδη συνεργάζεται.
Η ΕΣΑμεΑ καλεί κάθε άτομο με αναπηρία που έχει αντιμετωπίσει κάποιου είδους πρόβλημα κατά τις αεροπορικές του μετακινήσεις, να στείλει αναφορά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συνάντηση για ζητήματα των ΑμεΑ στις αεροπορικές μεταφορές
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis