Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 726

Έντονη διαμαρτυρία για το σ/ν του υπ. Παιδείας. Απαιτείται συνεννόηση και διάλογος για την εκπαίδευση

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απουσία διαλόγου και διαβούλευσης σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας "Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις".

Σε ένα νομοσχέδιο, στο οποίο αντιμετωπίζονται ζωτικής σημασίας εκπαιδευτικά θέματα, μεταξύ των οποίων και θέματα εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα περιμέναμε να αναζητηθεί η γνώμη και η θέση του αναπηρικού κινήματος. Το επιδιώξαμε συστηματικά και τεκμηριωμένα χωρίς ανταπόκριση, χωρίς καν η ΕΣΑμεΑ να κληθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Το παρόν σχέδιο νόμου έρχεται χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση για τις ρυθμίσεις που προωθεί, αιφνιδιαστικά, ως κατεπείγον, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, για τα οποία νομοθετεί, τα οποία απολαμβάνουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης και κάθε νομοθέτημα τους αφορά άμεσα. Το υπουργείο Παιδείας, για ακόμα μια φορά, αγνοεί το δικαίωμα της συμμετοχής των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, όπως αυτό υπαγορεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ν.4074/12, 4488/2017).
Ζητάμε έστω και τώρα να αναζητηθούν συναινέσεις μέσα από διάλογο και διαβούλευση για τα εκπαιδευτικά θέματα που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου. Συνεπώς η ΕΣΑμεΑ κρίνει απαραίτητη την απόσυρση ή την παράταση της συζήτησης με κανονική διαδικασία του σχεδίου νόμου στη Βουλή, έτσι ώστε έστω και τώρα οι ενδιαφερόμενοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις θέσεις τους, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας.
Η εκπαίδευση συνολικά και ιδιαίτερα η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία απαιτούν συναίνεση, συνεννόηση και διαβούλευση όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του αναπηρικού κινήματος.
Είναι ευθύνη του υπ. Παιδείας έστω και τώρα να αντιληφθεί το λάθος δρόμο που ακολουθεί.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Έντονη διαμαρτυρία για το σ/ν του υπ. Παιδείας. Απαιτείται συνεννόηση και διάλογος για την εκπαίδευση
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis