Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 748

Στον ΟΗΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Στην Νέα Υόρκη, για το διάστημα 11-14 Ιουνίου, στην 11η Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (Conference of States Parties to the CRPD' - COSP), θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και ως μέλος της αντιπροσωπείας της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) στην οποία είναι αντιπρόεδρος της Ομάδας 3.

Στο πλαίσιο της COSP ο κ. Βαρδακαστάνης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους του ΟΗΕ και της ΕΕ καθώς και των κρατών- μελών της Σύμβασης και θα δώσει ομιλίες σε επιμέρους εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα του κ. Βαρδακαστάνη παρατίθεται παρακάτω. Θα ακολουθήσουν δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό.
Δευτέρα 11 Ιουνίου
Ομιλητής στο Civil Society Forum: Ημέρα συζήτησης σχετικά με το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να καλούνται να γνωμοδοτούν εκ του σύνεγγυς και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και παρακολούθησης, μέσω των αντιπροσωπευτικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τα άρθρα 4 (3) και 33 (3)) της Σύμβασης. Το άρθρο 4 (3) συγκεκριμένα γράφτηκε μετά από εισήγηση του κ. Βαρδακαστάνη, που έκανε δεκτή η πρόεδρος της Επιτροπής για τη Σύμβαση.
Τρίτη 12 Ιουνίου
Ομιλία στη συνεδρίαση με θέμα: "Η Αναπηρία στο στάδιο της αστάθειας στον αραβικό κόσμο: η ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία σε καταστάσεις σύγκρουσης και υπερβολικής βίας"
Τετάρτη 13 Ιουνίου
Συνάντηση με τον επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΗΕ, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΟΚΕ.
Ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνουν το EDF και η ΕΟΚΕ: " Προωθώντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μέσω του κοινωνικού διαλόγου".
Ομιλία στην εκδήλωση της Fundacion ONCE: "Νέοι τρόποι απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης, ώστε να μην μείνει κανένας εκτός".
Τετάρτη 14 Ιουνίου
Ομιλία στην παράλληλη εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή για την Σύμβαση "Για την ουσιαστική Συμμετοχή", εκπροσωπώντας την Παγκόσμια Οργάνωση Αναπηρίας (IDA), καθώς και το EDF και την ΕΟΚΕ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Στον ΟΗΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis